Žirnių miltų skanėstas „Laddu”

Žirnių miltų skanėstas „Laddu”

100%

Įvertink receptą

  • Žirniai 350 g
  • Sviestas 300 g
  • Cukraus pudra 200 g
  • Kokosų drožlės 2 valg. š.
  • Smulkinti riešutai (graikiniai ar lazdynų) 2 valg. š.
  • Cinamonas 2 arbat. š.
  • Imbiero miltelių 1 arbat. š.
  • Kardamonas 0,5 arbat. š.




  1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite į jį žirnių miltus. Vis pamaišydami šiek tiek pakepkite ant nedidelės ugnies.
  2. Susmulkinkite riešutus ir drauge su cinamonu, imbieru ir kardmonu suberkite į keptuvę su žirnių miltais ir maišydami dar kelias minutes pakepkite.
  3. Sukrėskite masę į dubenį, suberkite cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.
  4. Palaukite, kol masė kiek pravės, ir paruoškite norimos formos saldumynus. Galite suformuoti rutuliukus arba sudėti į kokias nors formeles, arba į gilesnį stačiakampį indą ir paskui supjaustyti kvadratėliais.
  5. Pastatykite šaltai, kad sustingtų. Laikykite šaldytuve.

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti