- Žirniai 350 g
- Sviestas 300 g
- Cukraus pudra 200 g
- Kokosų drožlės 2 valg. š.
- Smulkinti riešutai (graikiniai ar lazdynų) 2 valg. š.
- Cinamonas 2 arbat. š.
- Imbiero miltelių 1 arbat. š.
- Kardamonas 0,5 arbat. š.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite į jį žirnių miltus. Vis pamaišydami šiek tiek pakepkite ant nedidelės ugnies.
- Susmulkinkite riešutus ir drauge su cinamonu, imbieru ir kardmonu suberkite į keptuvę su žirnių miltais ir maišydami dar kelias minutes pakepkite.
- Sukrėskite masę į dubenį, suberkite cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.
- Palaukite, kol masė kiek pravės, ir paruoškite norimos formos saldumynus. Galite suformuoti rutuliukus arba sudėti į kokias nors formeles, arba į gilesnį stačiakampį indą ir paskui supjaustyti kvadratėliais.
- Pastatykite šaltai, kad sustingtų. Laikykite šaldytuve.
Komentarų nėra