Vyšnių ir varškės pyragas

Vyšnių ir varškės pyragas

Įvertink receptą

Ingredientai

Miltai 200 g.
Kepimo milteliai 1/2 a. š.
Druska Žiupsnelis
Sviestas 30 g.
Aliejus 2 v. š.
Cukrus 100 g.
Vanilė
Kiaušinis 1 vnt.

Įdaras

Varškė 350 g.
Grietinė 2 v. š.
Cukrus 100 g.
Krakmolas 1 v. š.
Kiaušiniai 2 vnt.
Vanilė
Vyšnios 500 ml.




  1. Tešlai sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje sumaišyti sviestą, aliejų ir cukrų iki vientisos masės. Dėti kiaušinį. Suberti miltų mišinį ir išmaišyti. Sudėti į kepimo skardą ir išploti lygiu sluoksniu. Kepti 180º C apie 15 minučių, kol kraštai šiek tiek apkeps.
  2. Įdarui sumaišyti varškę, grietinę, cukrų ir kiaušinius ir prasukti įkišamu smulkintuvu kol masė taps lygi lyg kreminė. Arba iš karto naudoti lygios tekstūros varškę, bet tada turbūt nereiks grietinės, nes ji ir taip bus drėgnesnė. Sudėti vanilę ir krakmolą, išmaišyti.
  3. Vyšnias suberti ant apkepto pagrindo. Ant viršaus sukrėsti varškės masę ir išlyginti. Kepti 35 – 40 minutes, kol įdaras sustandės ir šiek tiek apkeps. Valgyti kai visiškai atvės.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti