- 400 g špinatų,
- 4 kiaušinių,
- 2 šaukštų miltų,
- 250 g varškės,
- 1 citrinos,
- saujos krapų,
- 300 g sūdytos lašišos,
- juodųjų maltų pipirų, druskos.
- Špinatus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 2 min., po to vandenį nupilkite. Špinatus, kiaušinių trynius, miltus, druską, pipirus sutrinkite smulkintuvu.
- Atskirai iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite į gautą masę.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir paskleiskite ant jo špinatų masę. Kepkite 190–200 C orkaitėje apie 12–15 min.
- Varškę išmaišykite su citrinos sultimis ir tarkuota žievele, suberkite smulkiai supjaustytus krapus.
- Iškeptas špinatų lakštas turi atvėsti. Visą špinatų lakšto paviršių ištepkite paruošta varške, ant viršaus išdėliokite lašišos gabalėlius ir susukite vyniotinį.
- Laikykite šaldytuve 2 val., kad sustingtų.
Komentarų nėra