Vokiškas „šakotis”

Vokiškas „šakotis”

100%

Įvertink receptą

  • 125 g. miltų
  • 125 g. migdolų miltų (galima pakeisti paprastais miltais)
  • 125 g. kukurūzų krakmolas
  • 210 g. cukraus
  • 250 g. kambario temperatūros sviesto
  • 8 kiaušiniai
  • 11 g. kepimo miltelių
  • Vanilės
  • žiupsnelis druskos
  • Abrikosų džemo




  1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Baltymus išplakam su žiupsneliu druskos ir puse kiekio cukraus iki standumo.
  2. Kitame inde dedame sviestą, likusį cukrų, vanilę ir plakame po vieną dėdami kiaušinių trynius. Plakame kol cukrus ištirpsta.
  3. Lėtai plakant sudėti kepimo miltelius, kukurūzų krakmolą.
  4. Atsargiai maišant mentele, sudėti migdolų miltus. Gerai viską sumaišius, įdėti kvietinius miltus. Vėl gerai išmaišyti.
  5. Į gautą masę, po truputį, atsargiai maišydami sudedame baltymus.
  6. Ant skardoje ištiesto kepimo popieriaus, plonu sluoksniu paskleidžiame dalį gautos tešlos. Kepimo popierių dar galima apipurkšti purškiamu aliejumi, arba plonai juo patepti.
  7. Skardą dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 6-10 min.
  8. Ištraukus iš orkaitės, greitai, kol dar neatvėso, patepti abrikosų arba kokiu nors kitu džemu, ir suvynioti. Vynioti galima, ant nuo kepimo popieriaus likusios kartoninės tūbelės.
  9. Tą patį padaryti su likusia tešla.
  10. Atvėsusį „šakotį” galima aptepti šokoladiniu glaistu.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

2 komentarai

  1. Įtariu-labai skanus.
    Būtinai išbandysiu
    Ačiū

Atsakyti