- 125 g. miltų
- 125 g. migdolų miltų (galima pakeisti paprastais miltais)
- 125 g. kukurūzų krakmolas
- 210 g. cukraus
- 250 g. kambario temperatūros sviesto
- 8 kiaušiniai
- 11 g. kepimo miltelių
- Vanilės
- žiupsnelis druskos
- Abrikosų džemo
- Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Baltymus išplakam su žiupsneliu druskos ir puse kiekio cukraus iki standumo.
- Kitame inde dedame sviestą, likusį cukrų, vanilę ir plakame po vieną dėdami kiaušinių trynius. Plakame kol cukrus ištirpsta.
- Lėtai plakant sudėti kepimo miltelius, kukurūzų krakmolą.
- Atsargiai maišant mentele, sudėti migdolų miltus. Gerai viską sumaišius, įdėti kvietinius miltus. Vėl gerai išmaišyti.
- Į gautą masę, po truputį, atsargiai maišydami sudedame baltymus.
- Ant skardoje ištiesto kepimo popieriaus, plonu sluoksniu paskleidžiame dalį gautos tešlos. Kepimo popierių dar galima apipurkšti purškiamu aliejumi, arba plonai juo patepti.
- Skardą dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 6-10 min.
- Ištraukus iš orkaitės, greitai, kol dar neatvėso, patepti abrikosų arba kokiu nors kitu džemu, ir suvynioti. Vynioti galima, ant nuo kepimo popieriaus likusios kartoninės tūbelės.
- Tą patį padaryti su likusia tešla.
- Atvėsusį „šakotį” galima aptepti šokoladiniu glaistu.
Įtariu-labai skanus.
Būtinai išbandysiu
Ačiū
Tikrai skanus 😉