Vištienos kepenėlių paštetas

Vištienos kepenėlių paštetas

Įvertink receptą

  • Vištienos kepenėlės 450 g
  • Pienas 450 ml
  • Saulėgrąžų aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Bazilikų lapeliai Pagal skonį
  • Stipri kava 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Brendis 50 ml
  • Sviestas 200 g




  1. Kepenėles užpilkite šaltu penu ir užmerkite 2 valandoms.
  2. Piene išmirkytas kepenėles nusausinkite, nupjaustykite nereikalingus mėsos gabaliukus ir jungiamuosius audinius.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite kepenėles (apie 6-8 minutes).
  4. Kepenėlių išorė turėtų būti apkepusi, vidus – švelniai rausvas.
  5. Ant bebaigiančių kepti kepenėlių supilkite brendį ir kavą. Nukelkite nuo ugnies ir dar karštas susmulkinkite maisto smulkintuvu.
  6. Suberkite smulkintus bazilikų lapelius. Sudėkite sviestą ir gerai viską išmaišykite, kad ištirptų sviestas. Jeigu norite, galite kiek pakepinti orkaitėje.
  7. Pagamintą paštetą supilstykite į indelius. Ant viršaus užpilkite šiek tiek lydyto sviesto, kad paštetas neišdžiūtų. Dėkite valandai į šaldytuvą sustingti.

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti