- Vištienos kepenėlės 450 g
- Pienas 450 ml
- Saulėgrąžų aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Bazilikų lapeliai Pagal skonį
- Stipri kava 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Brendis 50 ml
- Sviestas 200 g
- Kepenėles užpilkite šaltu penu ir užmerkite 2 valandoms.
- Piene išmirkytas kepenėles nusausinkite, nupjaustykite nereikalingus mėsos gabaliukus ir jungiamuosius audinius.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite kepenėles (apie 6-8 minutes).
- Kepenėlių išorė turėtų būti apkepusi, vidus – švelniai rausvas.
- Ant bebaigiančių kepti kepenėlių supilkite brendį ir kavą. Nukelkite nuo ugnies ir dar karštas susmulkinkite maisto smulkintuvu.
- Suberkite smulkintus bazilikų lapelius. Sudėkite sviestą ir gerai viską išmaišykite, kad ištirptų sviestas. Jeigu norite, galite kiek pakepinti orkaitėje.
- Pagamintą paštetą supilstykite į indelius. Ant viršaus užpilkite šiek tiek lydyto sviesto, kad paštetas neišdžiūtų. Dėkite valandai į šaldytuvą sustingti.
Komentarų nėra