Vištiena su kariu

Vištiena su kariu

Gaminimo trukmė

45 min.

Įvertink receptą

  • 400 g vištienos krūtinėlės
  • Kedrinės pinijos 2 valg. š.
  • Aliejaus 4 valg. š.
  • Ciberžolės 0,5 arbat. š.
  • Svogūnai 2 vnt.
  • Sviestas 1 valg. š.
  • Česnakai 2 skiltelės
  • Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelis gabalėlis
  • Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis šaknies
  • Vištienos sultinys 1 st.
  • Natūralaus jogurto 100 ml
  • 0,5 arbat. š. kario
  • Pusės citrinos sulčių




  1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, užpilkite aliejumi, sumaišytu su ciberžolėmis ir citrinų sultimis, ir pusvalandį marinuokite.
  2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, pakepinkite svieste iki dailiai apskrus, tada sukrėskite traiškytus česnakus, tarkuotą nuluptą imbiero šaknį ir kapotą išvalytą aitriąją papriką.
  3. Kai prieskoniai apskrus, sumeskite gerai nuvarvintą vištieną, apie 10 min. kepkite, tada supilkite sultinį ir kaitinkite iki jis šiek tiek nugaruos ir troškinys sutirštės.
  4. Suberkite kapotas pinijas, sukrėskite jogurtą ir dar apie 10 min. virkite, galiausiai įmaišykite karį ir nukelkite troškinį nuo ugnies.
  5. Tiekite su petražolių lapeliais ir biriai virtais ryžiais.

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti