Virtinukai su šalavijais

Virtinukai su šalavijais

100%

Įvertink receptą

  • 600 g virtų bulvių,
  • 2 kiaušinių,
  • 300 g miltų,
  • 4 šaukštų sviesto,
  • po žiupsnelį druskos, aitriosios paprikos ir maltų juodųjų pipirų,
  • saujelės šviežių šalavijų lapelių.




  1. Nušveistas bulves išvirkite su lupenomis pasūdytame vandenyje, kad būtų minkštos, ir pravėsinkite.
  2. Dar šiltas sugrūskite, įmuškite kiaušinius, suberkite kelis kartus per sietelį persijotus miltus, supilkite lydytą sviestą ir gerai išsukite.
  3. Pagal skonį berkite druskos, pipirų, aitriosios paprikos ir susmulkintų šalavijų lapelių.
  4. Užminkykite minkštą tešlą ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite ją į kelis plonus volelius. Juos supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais, galite įspausti duobutes ar peiliu padaryti įpjovas.
  5. Paruoštus virtinukus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite, kol iškils į paviršių.
  6. Išgriebkite kiaurasamčiu ir tiekite su lydytu sviestu.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti