- 600 g virtų bulvių,
- 2 kiaušinių,
- 300 g miltų,
- 4 šaukštų sviesto,
- po žiupsnelį druskos, aitriosios paprikos ir maltų juodųjų pipirų,
- saujelės šviežių šalavijų lapelių.
- Nušveistas bulves išvirkite su lupenomis pasūdytame vandenyje, kad būtų minkštos, ir pravėsinkite.
- Dar šiltas sugrūskite, įmuškite kiaušinius, suberkite kelis kartus per sietelį persijotus miltus, supilkite lydytą sviestą ir gerai išsukite.
- Pagal skonį berkite druskos, pipirų, aitriosios paprikos ir susmulkintų šalavijų lapelių.
- Užminkykite minkštą tešlą ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite ją į kelis plonus volelius. Juos supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais, galite įspausti duobutes ar peiliu padaryti įpjovas.
- Paruoštus virtinukus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite, kol iškils į paviršių.
- Išgriebkite kiaurasamčiu ir tiekite su lydytu sviestu.
Komentarų nėra