Ingredientai
Aliejus | Šlakelis | |
Antis | 1 vnt. | |
Bulvės | 6 vnt. | |
Cukrus | Žiupsnelis | |
Druska | Truputis | |
Džiūvėsėliai | 2 v. š. | |
Garstyčios | Truputis | |
Grietinė | 1/4 pakelio | |
Mėsa | 500 g. | |
Obuoliai | 2 vnt. | |
Petralžolės | 1 a. š. | |
Prieskoniniai žalumynai | Truputis | |
Veršienos taukai | 150 g. |
- Antis išdarinėjama ir gerai nuplaunama. Jeigu ją norite paruošti taip, kaip Vietname, tai prieš įdarydami išimkite visus kaulus. Aštriu ilgu peiliu perpjaukite antį išilgai nugaros ir atsargiai atskirkite skeletą nuo odos. Paskutinius sparnelių ir kojelių sąnarius palikite. Iš kaulų, vidaus organų ir įvairių prieskoninių šaknų sriubai išvirkite sultinį.
- Anties vidų ištrinkite garstyčių, aliejaus ir prieskoninių žalumynų mišiniu. Kepenėles, taukus, maltą mėsą, džiūvėsius, petražoles, nuluptus ir smulkiai supjaustytus obuolius gerai sumaišykite ir šio faršo prikimškite antį. Apibarstykite ją druska ir cukrumi bei užsiūkite.
- Skardą ištepkite riebalais, įpilkite truputį sultinio, įdėkite antį ir kepkite ją orkaitėje, dažnai aplaistydami atsiradusiomis sultimis.
- Iškepusią antį apipilkite paruoštu sultiniu. Prieš jai baigiant kepti, sudėkite nuskustas, į 4 dalis supjaustytas bulves, jas apipilkite grietine ir ištroškinkite ant nedidelės ugnies. Jei skeletą išėmėte, tai antį supjaustykite griežinėliais ir patiekite su biria ryžių koše. Padažą patiekite atskirai.
Komentarų nėra