Turkiški pyragaičiai – „baklava“

Turkiški pyragaičiai – „baklava“

Įvertink receptą

  • 900 g (2 pakuočių) šaldytos „filo“ tešlos (apie 32 skardos dydžio lapų);
  • 300 g ištirpinto sviesto;
  • 225 g graikinių riešutų;
  • 225 g pistacijų arba nuvalytų migdolų;
  • 2 kupinų šaukštelių cinamono;
  • ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių;
  • 3-4 šaukštų rudojo cukraus.

Sirupui:

  • 450 g rudojo cukraus;
  • 500 ml vandens;
  • 50 ml citrinos sulčių;
  • kupino šaukšto minkšto medaus;
  • pusės gerai nuplauto apelsino žievės (tik oranžinio sluoksnio) ir/arba 2-3 šaukštų rožių vandens.




  1. „Filo“ tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje, atsargiai išvyniokite ir išskleiskite, kad neįplėštumėte. Jei Jūsų kepimo skarda mažesnė nei tešlos lapai, apkirpkite juos žirklėmis iki reikiamo dydžio. Nuopjovas galite panaudoti tarpiniams sluoksniams.
  2. Riešutus smulkiai sumalkite. Sudėkite į dubenį, suberkite maltus gvazdikėlius, cinamoną, cukrų ir išmaišykite.
  3. Kepimo skardą ištepkite sviestu, įklokite vieną tešlos lakštą. Tešlos lapą ištepkite plonyčiu sviesto sluoksniu, atsargiai įklokite antrą tešlos lapą. Tokiu pačiu būdu susluoksniuokite pusę visos tešlos. Paskutinįjį lapą taip pat ištepkite sviestu.
  4. Suberkite riešutų ruošinį ir tolygiai paskirstykite. Užklokite tešlos lapu ir pabaikite sluoksniuoti pyragą tuo pačiu būdu. Pyrago viršų ištepkite sviestu.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180oC. Aštriu peiliu supjaustykite pyragą rombo, trikampio arba kvadrato formos pyragaičiais. Pjaukite iki pat dugno.
  6. Pašaukite ir kepkite apie 40 minučių, arba kol pyragas pakils ir įgaus rusvai auksinę spalvą.
  7. Kol pyragas kepa, išvirkite sirupą. Į puodą suberkite cukrų, užpilkite vandeniu, įmeskite apelsino žievę ir užvirkite. Virkite kelias minutes, puodą nukaiskite. Sirupą ataušinkite, kol bus vos šiltas. Išgriebkite apelsino žievę, supilkite citrinos sultis, rožių vandenį, įmaišykite medų.
  8. Pyragą sulaistykite sirupu ir palikite kambario temperatūroje mažiausiai 4 valandoms arba geriausiai per naktį, kol sirupas visiškai susigers.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti