- 200 gramų sviesto
- 5 kiaušiniai
- 200 gramų cukraus,
- 3 valgomieji šaukštai grietinės,
- 1 a. š. vanilinio cukraus,
- lašas citrinų sulčių
- 180 gramų miltų
- 0.5 a. š. druskos
- Sviestą ištirpinkite ir palikite trumpam atvėsti.
- Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius trinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps balkšva.
- Tuomet supilkite tirpintą sviestą, sudėkite grietinę, citrinos sultys ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į trynių masę. Lengvai išmaišykite, kol nebesimatys sausų miltų.
- Baltymus paplakite iki švelnių putų ir švelniai įmaišykite į vaflių tešlą.
- Gerai įkaitinkite vaflių keptuvę ir kiekvienam vafliui dėkite po šaukštą tešlos.
- Po minutės pažiūrėkite, ar vaflis iškepė, t.y. ar švelniai parudavo, išimkite iš keptuvės ir greitai, kol vaflis dar karštas, susukite jį ir leiskite pilnai atvėsti.
Komentarų nėra