Tortellini su sočiu padažu

Tortellini su sočiu padažu

100%

Įvertink receptą

Ingredientai

Miltai 500 g.
Kiaušinio trynys 1 vnt.
Vanduo 1 stiklinė
Aliejus 3 v. š.
Druska Žiūpsnelis
Faršas 350 g.
Svogūnas 1/2 vnt.
Česnakas 2 skiltelės
Džiovintas čiobrelis 1 a. š.
Druska
Pipirai

Padažas

Šoninė 100 g.
Česnakas 2 skiltelės
Svogūnas 1 vnt.
Pievagrybiai 250 g.
Baltas vynas 60 ml.
Grietinėlė 300 ml.
Džiovintas čiobrelis 1 a. š.
Parmezano sūris 50 g.
Sviestas 30 g.
Smulkintos petražolės 1 v. š.




  1. Persijotus miltus supilkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušio trynį, įberkite druskos, įpilkite aliejaus ir pradėkite minkyti, palaipsniui pilkite šiltą vandenį. Tešla neturi lipti prie rankų ar dubenio sienelių. Geriausiai tešlą išminkyti ant medinio paviršiaus. Suminkytą tešlą įdėkite į maišelį ir palikite 15 min. pailsėti.
  2. Per tą laiką pasiruoškite įdarą. Įdarui galite imti kiaulienos – jautienos ar tik jautienos (kiaulienos) faršą, gali tai būti vištienos ar kalakutienos faršas, tik svarbu, kad faršas būtų smulkaus malimo. Į faršą įtarkuokite svogūną bei česnaką, įberkite druskos bei pipirų pagal skonį bei dž. čiobrelio arba įberti smulkintų petražolių. Viską sumaišykite.
  3. Paruoštą tešlą plonai iškočiokite, supjaustykite nedideliais kvadratėliais, maždaug 5×5 cm.  Dėkite po nedidelį gabalėlį paruošto faršo ir kruopščiai sulipdykite skareles, galiukus sulipdykite viena su kitu.
  4. Kai paruošėte visus tortellini galite pradėti ruošti padažą ir užkaisti vandenį.
  5. Paruoštus tortellini išvirkite pasūdytame vandenyje. Verda nuo užvirimo apie 4-5 min.
  6. Padažui keptuvėje ant gabalėlio sviesto pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką, sudėkite smulkintą šoninę, plonai pjaustytus pievagrybius.
  7. Kai pievagrybiais su šonine apskrus supilkite vyną, grietinėlę, suberkite čiobrelius ir patroškinkite apie 8 min. kol grietinėlė sutirštės.
  8. Galiausiai įberkite tarkuotą parmezaną. Išvirtus tortellini sudėkite į padažą ir viską atsargiai išmaišykite, kad tortellini pasidengtų kreminiu padažu.

Prieš patiekiant pabarstykite smulkintom petražolėm.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti