Tikra itališka lazanija

Tikra itališka lazanija

Porcijos

6

Gaminimo trukmė

1 val.

Įvertink receptą

  • 1 pakelis lazanijos lakštų
  • 1 sauja kietojo sūrio (tarkuoto)

MĖSOS PADAŽUI:

  • 500 gramų jautienos faršo
  • 400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
  • 2 vienetai morkų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 2 vienetai lauro lapų
  • 1 šaukštelis džiovintas raudonėlis
  • 0.5 šaukštelio čiobrelių
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirų
  • šiek tiek aliejaus
  • 1 šlakelis vandens

BEŠAMELIO PADAŽUI:

  • 500 mililitrų pieno
  • 40 gramų sviesto
  • 40 gramų miltų
  • 1 sauja kietojo sūrio (tarkuoto)
  • 1 žiupsnelis malto muskato




  1. Pirmimausia ruošiame mėsos padažą. Tam keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir maišant apkepinkite faršą. Apkepintą faršą trumpam atidėkite į šalį.
  2. Toje pačioje keptuvėje iki švelniai auksinės spalvos apkepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus (jeigu imtų degti, įpilkite dar truputį aliejaus), tuomet sudėkite mažais kubeliais pjaustytas morkas. Maišant daržoves pakepinkite iki morkos suminkštės. Tuomet sudėkite prieskonines žoleles, įdėkite lauro lapelius, žiupsnelį pipirų, pagal skonį druskos, sudėkite pomidorų pastą, viską išmaišykite ir 1-2 minutes pašildykite.
  3. Tada į daržoves sudėkite apkepintą faršą, viską gerai išmaišykite, sudėkite pasmulkintus konservuotus pomidorus (su visu skysčiu iš skardinės), išmaišykite. Ugnį sumažinkite ir pridengę mėsos padažą troškinkite apie 20-30 min, kol jis šiek tiek sutirštės. Padažui išsitroškinus iš jo išimkite lauro lapelius.
  4. Kol troškinasi mėsos padažas, paruoškite Bešamelio padažą. Storadugniame puode ar prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Į jį suberkite miltus ir maišant pakepinkite iki kol miltai bus auksinės spalvos (man užtrunka apie 2-3 minutes).
  5. Tada plona srovele, vis maišant arba plakant šluoktele supilkite pieną. Kantriai, ant nedidelės ugnies, nuolat maišant virkite šį padažą ir tikrai įvyks stebuklas – jis tarsi magiškai sutirštės ir taps nuostabiai kreminės konsistencijos! Padažui dar neatvėsus į jį suberkite saują tarkuoto kietojo sūrio ir išmaišykite. Pagardinkite padažą žiupsneliu muskato ir kvapniųjų pipirų.
  6. Kai visi padažai paruošti, sluoksniuokite lazaniją. Pirmiausia kepimo inde paskleiskite mėsos padažo sluoksnį. Ant jo dėkite lazanijos lakštų sluoksnį. Labai svarbu, kad pirmasis sluoksnis būtų būtent mėsos padažo – jokiu būdu nepradėkite sluoksniuoti nuo lazanijos lakštų, kadangi jie gali sukietėti ir prilipti prie indo.
  7. Ant lakštų vėl paskleiskite mėsos padažo. Jo viršų aptepkite Bešamelio padažu. Dėkite dar vieną sluoksnį lakštų. Šitaip susluoksniuokite visą lazaniją (turėtų pavykti 3-4 sluoksniai, bet tikslus sluoksnių skaičius priklausys nuo jūsų kepimo indo dydžio). Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos padažo, aptepto Bešamelio padažu. Susluoksniuotą lazaniją pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
  8. Kepimo indo viršų uždenkite folija. Lazaniją kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje viso apie 50 minučių. Praėjus maždaug dviems tečdaliams kepimo laiko, foliją nuimkite, kad lazanijos viršus gražiai apskrustų. O jeigu mėgstate labai traškų ir apskrudusį viršų, pačioje kepimo pabaigoje įjunkite grilio režimą ir dar 3-5 min. paskrudinkite lazaniją.
  9. Iškepusią lazaniją traukite iš orkaitės, pjaustykite kvadratais ir skanaukite!

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti