Suši

Suši

Porcijos

2

Pasiruošimo trukmė

15 min.

Gaminimo trukmė

20 min.

Įvertink receptą

Ingredientai

Jūros dumblių lapai
Suši ryžiai 200 g.
Agurkas 1/2 vnt.
Avokadas 1/2 vnt.
Krabų lazdelės 1 vnt.
Lašiša 100 g.
Filadelfijos sūris
Ryžių actas 3 v. š.
Cukrus 3 a. š.
Druska 3 a. š.




  1. Sušio gaminimas prasideda nuo ryžių išvirimo. Tačiau prieš verdant ryžius reikia išplauti, t.y. praskalauti. Skalauti juos reikia tol, kol vanduo taps skaidrus. Ryžių ir vandens santykis verdant turėtų būti 1:2. Virti reikia apie 15 minučių ant mažos ugnies. Išvirtus ryžius palikti dešimčiai minučių, kad atvėstų.
  2. Ryžiams reikia ir padažo – jį gaminame iš trijų šaukštų ryžių acto, trijų arbatinių šaukštelių cukraus ir trijų šaukštelių druskos. Viską sumaišę pilame į ryžius ir išmaišome.
  3. Na, o toliau viskas vyksta paprastai: ant jūros dumblio lapo plonu sluoksniu dedame ryžius į vidurį krauname įdarą ir suvyniojame. Tik ryžius reikia išskirstyti labai plonai, nes kitu atveju sušio ritinėlis gaunasi storas.

Įdarą galima derinti taip:

  • Agurkas, lašiša, avokadas
  • Agurkas, krabų lazdelės, Filadelfojos sūris
  • Avokadas, Filadelfojos sūris, lašiša

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti