Sūrio suflė

Sūrio suflė

Porcijos

4

Gaminimo trukmė

1 val.

Įvertink receptą

Ingredientai

Fermentinis sūrius 100 g.
Kiaušiniai 5 vnt.
Sviestas 70 g.
Miltai 80 g.
Pienas 400 ml.
Druska 1 a. š.
Muskatas 1 a. š.




  1. Švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišydami suberkite miltus ir truputį pakepinkite (miltai turi likti šviesūs).
  2. Nuolat maišydami plona srovele supilkite šaltą pieną. Kai padažas užvirs, pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais ir nukelkite nuo ugnies.
  3. Į karštą masę sudėkite ištrintus trynius, tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Tada sukrėskite standžiai išplaktus baltymus ir labai atsargiai įmaišykite į masę.
  4. Suflė 30 min. kepkite 175°C karštumo orkaitėje. Paskui temperatūrą padidinkite iki 190°C ir kepkite dar 5 min.

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti