Gaminimo trukmė
30 min.- Fermentinis sūris, Ementalis, Edamer ar Gouda, 400 gramų
- Baltas vynas, 400 mililitrų
- Krakmolas, kukurūzų, 2 šaukšteliai
- Česnakai, skiltelė, 1 vienetas
- Vanduo, 2 šaukštai
- Muskatas, maltas, truputį
- Juodieji pipirai, malti, truputį
- Degtinė, 2 šaukštai
- Sutarkuokite sūrį (patartina naudoti įvairių rūšių).
- Į česnaku ištrintą Fondiu indą supilkite vyną ir užkaitinkite iki virimo, bet nevirkite.
- Į kaitinamą indą po truputį dėkite sutarkuotą sūrį, būtinai maišykite.
- Kai sūris ištirps, supilkite krakmolą ištirpintą vandenyje, taip pat įpilkite pipirus, muskatą, degtinę. Sūrio masė turi būti karšta.
Valgykite fondiu šakutėmis, pamirkydami duoną į sūrį.
Komentarų nėra