Špinatų ir rikotos sūrio virtinukai

Špinatų ir rikotos sūrio virtinukai

Gaminimo trukmė

50 min.

Įvertink receptą

  • 450 g špinatų
  • 225 g rikotos sūrio
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukšteliai Pankolio sėklų
  • 60 g parmezano sūrio
  • 25 g miltų
  • žiupsnelis čiobrelių
  • 5 šaukštai sviesto
  • 2 skiltelės česnako
  • pagal skonį druskos
  • žiupsnelio juodųjų maltų pipirų




  1. Špinatus nuplaukite, nupjaustykite kotelius. Dar drėgnus sudėkite į keptuvę ir pakaitinkite 4-5 min, kol suminkštės. Nusausinkite ir atvėsinkite.
  2. Ištrinkite rikotos sūrį, įmuškite kiaušinį, suberkite grūstas pankolio sėklas. Įberkite druskos, pipirų, parmezaną ir viską išmaišykite.
  3. Špinatus suspauskite saujoje, kad nubėgtų kuo daugiau vandens, tada smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į sūrio masę.
  4. Kabinkite šaukštą tešlos, suformuokite rutuliuką ir jį truputį paspauskite. Suformuotus virtinukus pavoliokite miltuose ir atsargiai sudėkite į verdantį vandenį. Po 3-4 min, kai jie iškils į paviršių, išgriebkite kiaurasamčiu.
  5. Mažoje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame 2-3 min pakepinkite česnaką. Šiuo padažu apliekite virtinukus, pabarstykite pipirais bei parmezanu ir patiekite.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti