Gaminimo trukmė
50 min.- 450 g špinatų
- 225 g rikotos sūrio
- 1 kiaušinis
- 2 šaukšteliai Pankolio sėklų
- 60 g parmezano sūrio
- 25 g miltų
- žiupsnelis čiobrelių
- 5 šaukštai sviesto
- 2 skiltelės česnako
- pagal skonį druskos
- žiupsnelio juodųjų maltų pipirų
- Špinatus nuplaukite, nupjaustykite kotelius. Dar drėgnus sudėkite į keptuvę ir pakaitinkite 4-5 min, kol suminkštės. Nusausinkite ir atvėsinkite.
- Ištrinkite rikotos sūrį, įmuškite kiaušinį, suberkite grūstas pankolio sėklas. Įberkite druskos, pipirų, parmezaną ir viską išmaišykite.
- Špinatus suspauskite saujoje, kad nubėgtų kuo daugiau vandens, tada smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į sūrio masę.
- Kabinkite šaukštą tešlos, suformuokite rutuliuką ir jį truputį paspauskite. Suformuotus virtinukus pavoliokite miltuose ir atsargiai sudėkite į verdantį vandenį. Po 3-4 min, kai jie iškils į paviršių, išgriebkite kiaurasamčiu.
- Mažoje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame 2-3 min pakepinkite česnaką. Šiuo padažu apliekite virtinukus, pabarstykite pipirais bei parmezanu ir patiekite.
Komentarų nėra