Spanguolių pyragas

Spanguolių pyragas

Porcijos

6

Gaminimo trukmė

1 val. 20 min.

Įvertink receptą

Ingredientai

Spanguolės 2 stiklinės
Sviestas 170 g.
Miltai 200 g.
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 130 g.
Grietinė 60 ml.
Kepimo milteliai 1 a. š.
Vanilinis cukrus 1 a. š.
Tarkuota citrinos žievelė 2 a. š.
Druska Žiupsnelis
Cukraus pudra 1 v. š.




  1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  2. Elektriniu plaktuvu išsukite sviestą ir cukrų. Maišykite, kol masė taps puri, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite vanilinį cukrų ir tarkuotas citrinos žieveles, sukrėskite grietinę. Dalimis įmaišykite miltus. Tešla turi būti tiršta.
  3. Sukrėskite ją į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą skardą, tolygiai paskirstykite.
  4. Ant tešlos berkite su dviem šaukštais miltų sumaišytas spanguoles. Pašaukite į 190 °C temperatūros orkaitę, kepkite 30 min.
  5. Uždenkite folija, kad uogos nesuskrustų, ir kepkite dar 30 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepė. Palikite atvėsti. Prieš tiekdama pabarstykite miltiniu cukrumi.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti