Spagečiai su „Carbonara“ padažu

Spagečiai su „Carbonara“ padažu

Gaminimo trukmė

45 min.

Įvertink receptą

  • 250 g spagečių
  • Druskos 2 žiupsneliai
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 250 ml riebios grietinėlės
  • 100 g tarkuoto kietojo sūris
  • 1 sauja šviežių petražolių
  • 100 g karštai rūkytos šoninės
  • 1 svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • Maltų pipirai 1 a. š.
  • 1 a. š. malto muskato




  1. Į prikaistuvį įpilkite vandens, pagardinkite druska. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite.
  2. Kol makaronai verda, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petražoles
  3. Į didelę keptuvę sudėkite gabalėliais pjaustytą šoninę, suberkite smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 5 minutes, kol svogūnai ir česnakai suminkštės, o šoninės gabalėliai taps traškūs.
  4. Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus.
  5. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite kiaušinių, grietinėlės ir sūrio plakinį. Išmaišykite. Karščio nuo svogūnų, šoninės ir makaronų užteks, kad kiaušiniai išvirtų, tačiau nesušoktų į gabaliukus.
  6. Pagardinkite maltais pipirais, muskatu ir druska. Maišykite makaronus, kol jie visi pasidengs padažu.
  7. Paskirstykite makaronus į lėkštes. Apibarstykite dar žiupsniu tarkuoto kietojo sūrio ir petražolėmis. Skanaus!

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti