Šokoladinis pyragas su grietinėlės kremu

Šokoladinis pyragas su grietinėlės kremu

0%

Porcijos

4

Gaminimo trukmė

1 val.

Įvertink receptą

Ingredientai

Kiaušiniai 3 vnt.
Sviestas 65 g.
Cukrus 60 g.
Juodas šokoladas 100 g.
Miltai 3 v. š.
Druska Žiupsnelis
Grietinėlė, 35% riebumo 200 ml.
Grietinėlės standiklis 1 pakelis
Cukraus pudra 2 v. š.




  1. Sviestą ištirpinam su šokoladu. Šiek tiek atvėsinam.
  2. Trynius atskiriam nuo baltymų. Baltymus su druska išplakam iki standžių putų. Trynius plakam su cukrum iki purumo tada po šaukštą įplakame miltus. Tada supilame šokoladą ir vėl gerai išplakame.
  3. Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai, palaipsniui įmaišome baltymus.
    Tešlą pilam į kepimo popierium išklotą formą (keksinę ar tortinę nedaugiau nei 18cm skersmens).
  4. Kepame 175 laipsnių temp. Apie 20-25 min. Iškeptą atvėsiname. Prieš puošiant grietinėle išimam iš formos.
    Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra, baigiant plakt supilam fiksatorių. Galima pagardinti 2 v.š. Rududu ar tarkuotu šokoladu.
  5. Pyragą perpjauname išilgai 2-3 kartus. Kiekvieną jo dalį ištemapame kremu ir sluoksniuojame.
  6. Papuošiam ir palaikom šaltai.

 

 

 

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti