Gaminimo trukmė
2 val.- 200 g margarino
- 300 g miltų
- 1 arbat. š. kepimo miltelių
- 6 kiaušiniai
- 1 citrina
- 6 valg. š. kakavos miltelių
- 200 g juodojo šokolado
- 100 ml kavos likerio
- Cukraus pudros
- Margariną atšildykite kambario temperatūroje ir išsukite iki purios masės.
- Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę.
- Miltus su kepimo milteliais persijokite į dubenį, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę.
- Maišydami margariną šaukštu, po vieną įsukite kiaušinius, suberkite cukrų ir miltus.
- Į tešlą suberkite kakavą, 100 g smulkiai tarkuoto šokolado, viską dar kartą gerai išmaišykite ir supilkite į riebalais pateptą kekso formą.
- Keksą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–55 min.
- Iškeptą keksą subadykite pagaliuku, apšlakstykite kavos likeriu, apibarstykite cukraus pudra.
Komentarų nėra