Šokoladinis keksas

Šokoladinis keksas

100%

Gaminimo trukmė

2 val.

Įvertink receptą

  • 200 g margarino
  • 300 g miltų
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių
  • 6 kiaušiniai
  • 1 citrina
  • 6 valg. š. kakavos miltelių
  • 200 g juodojo šokolado
  • 100 ml kavos likerio
  • Cukraus pudros




  1. Margariną atšildykite kambario temperatūroje ir išsukite iki purios masės.
  2. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę.
  3. Miltus su kepimo milteliais persijokite į dubenį, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę.
  4. Maišydami margariną šaukštu, po vieną įsukite kiaušinius, suberkite cukrų ir miltus.
  5. Į tešlą suberkite kakavą, 100 g smulkiai tarkuoto šokolado, viską dar kartą gerai išmaišykite ir supilkite į riebalais pateptą kekso formą.
  6. Keksą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–55 min.
  7. Iškeptą keksą subadykite pagaliuku, apšlakstykite kavos likeriu, apibarstykite cukraus pudra.

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti