Šokoladiniai sausainiai

Šokoladiniai sausainiai

Įvertink receptą

  • 200 g juodojo šokolado gabalėlių
  • 180 g miltų
  • 110 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 1 kiaušinis
  • 75 g rudojo smulkaus cukraus
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • 0,5 arb. š. kepimos sodos
  • 1/3 arb. š. smulkios druskos




  1. 100 g šokolado ištirpiname karšto vandens vonelėje, paliekame pravėsti.
  2. Viename inde sumaišome miltus su soda ir druska. Kitame inde išplakame kiaušinį su sviestu, cukrumi, vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Įmaišome ištirpdintą šokoladą į tešlą. Po to pamažu įmaišome miltus, maišome, kol gauname vientisą masę. 50 g šokolado gabalėlių įmaišome į tešlą.
  3. Dubenį su sausainių tešla uždengiame maistine plėvele, paliekame šaldytuve sustengti ~2 h. Orkaitę įkaitiname iki 190 C. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių.
  4. Sausainių formavimas – imame po 1 kupiną valgomą šaukštą tešlos, suformuojame rutuliuką, tada šiek suspaudžiame, išlyginame kraštus ir dedame ant kepimo popieriaus. Tarp sausainių paliekame ~3-4 cm atstumą, kad kepdami nesuliptų.
  5. Ant kiekvieno sausainio įspaudžiame po keletą šokolado gabalėlių. Sausainius kepame 8-9 min. Ilgiau kepti nereikia, nebent norite labai traškių sausainių. Iškepę sausainiai bus labai minkšti, bet kai atvės – sustengs.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti