Šakšuka

Šakšuka

Porcijos

2

Gaminimo trukmė

45 min.

Įvertink receptą

  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
  • 4 kiaušinių
  • 1 nedidelio svogūno
  • 2–3 česnako skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 a. š. maltų kuminų
  • 2 a. š. maltos saldžiosios paprikos
  • 1–2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • žiupsnio cukraus
  • druskos
  • grūstų juodųjų pipirų




  1. Papriką nuplauname ir susmulkiname nedideliais kubeliais.
  2. Svogūnus, česnakus ir aitriąją papriką smulkiai sukapojame.
  3. Ketaus keptuvėje arba troškintuve storu dugnu įkaitiname alyvuogių aliejų. Pakepiname maltus kuminus ir maltą saldžiąją papriką.
  4. Kai pasklinda malonus kvapas, suberiame svogūnus, česnakus ir susmulkintą aitriąją papriką. Gerai išmaišome, kad pasidengtų prieskoniais, ir kepiname, kol šiek tiek suminkštėja.
  5. Suberiame smulkintą raudonąją papriką, dar kartą gerai išmaišome ir kepiname 2–3 minutes. Galiausiai supilame pomidorus, įberiame druskos, pipirų ir cukraus pagal skonį, sumažiname ugnį ir paliekame burbuliuotis 7–10 min. Troškinys turėtų sutirštėti.
  6. Atsargiai įmušame kiaušinius, uždengiame dangtį, ugnį, jei tik įmanoma, sumažiname iki mažiausio pajėgumo, ir šutiname tuos kiaušinius iki pageidaujamo iškepimo lygio. Jei mėgstate skystus, turėtų pakakti 5–6 min. Jei mėgstate kiečiau paruoštus, šutinkite maždaug 8–10 min.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti