- 700 ml pieno
- 300 ml grietinėlės
- 80 g rudojo cukraus
- 130 g apvaliųjų ryžių
- 1 a. š. cinamono
- 1 vnt. vanilės ankštis
- 1 žiupsnelis muskato
- 1 a. š. tarkuotų apelsino žievelių
- uogienės
- Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą. Įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs.
- Nukėlusi nuo ugnies, suberkite cinamoną, muskatus, tarkuotas apelsinų žieveles, cukrų ir išmaišykite.
- Suberkite ryžius, puodą statykite ant silpnos ugnies ir maišydami virkite apie 20 minučių.
- Išgriebkite vanilės ankštį ir virkite pudingą dar apie 20 minučių (kol susidarys kremo tirštumo masė).
- Sukrėskite į serviravimo dubenėlius ir palikite atvėsti. Tiekdami ant viršaus uždėkite šaukštelį uogienės.
Komentarų nėra