Ryžių pudingas

Ryžių pudingas

100%

Porcijos

4

Gaminimo trukmė

1 val.

Įvertink receptą

  • 700 ml pieno
  • 300 ml grietinėlės
  • 80 g rudojo cukraus
  • 130 g apvaliųjų ryžių
  • 1 a. š. cinamono
  • 1 vnt. vanilės ankštis
  • 1 žiupsnelis muskato
  • 1 a. š. tarkuotų apelsino žievelių
  • uogienės




  1. Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą. Įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs.
  2. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite cinamoną, muskatus, tarkuotas apelsinų žieveles, cukrų ir išmaišykite.
  3. Suberkite ryžius, puodą statykite ant silpnos ugnies ir maišydami virkite apie 20 minučių.
  4. Išgriebkite vanilės ankštį ir virkite pudingą dar apie 20 minučių (kol susidarys kremo tirštumo masė).
  5. Sukrėskite į serviravimo dubenėlius ir palikite atvėsti. Tiekdami ant viršaus uždėkite šaukštelį uogienės.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti