Ingredientai
Riešutai (be luobelių) | 500 g. | |
Kokoso arba kitos rūšies švelnaus skonio aliejaus | 1 v. š. | |
Druską | Žiupsnelis | |
Papildomų ingredientų: kokoso drožlių, ispaninio šalavijo (chia) sėklų, cinamono, razinų, medaus ar kt. |
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir sudėkite švariai nuplautus bei nusausintus riešutus
- Skrudinkite 10 minučių, reguliariai patikrindami ir pavartydami
- Dar šiltus riešutus sudėkite į trintuvę ir malkite: vis pamaišydami ir nubraukdami prilipusius riešutus nuo kraštų. Laikas nuo laiko leiskite trintuvei pailsėti, kad neperkaistų. Jei pastebite, kad malasi itin sunkiai – įpilkite šaukštą aliejaus.
- Prieš baigdami malti į masę įberkite druskos ar papildomų ingredientų. Gaminant pirmą kartą papildomų priedų gali ir neprireikti, tačiau vėliau norint paįvairinti skonį – drąsiai bandykite skirtingus derinius.
Komentarų nėra