Riešutų sviestas

Riešutų sviestas

100%

Įvertink receptą

Ingredientai

Riešutai (be luobelių) 500 g.
Kokoso arba kitos rūšies švelnaus skonio aliejaus 1 v. š.
Druską Žiupsnelis
Papildomų ingredientų: kokoso drožlių, ispaninio šalavijo (chia) sėklų, cinamono, razinų, medaus ar kt.




  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir sudėkite švariai nuplautus bei nusausintus riešutus
  2. Skrudinkite 10 minučių, reguliariai patikrindami ir pavartydami
  3. Dar šiltus riešutus sudėkite į trintuvę ir malkite: vis pamaišydami ir nubraukdami prilipusius riešutus nuo kraštų. Laikas nuo laiko leiskite trintuvei pailsėti, kad neperkaistų. Jei pastebite, kad malasi itin sunkiai – įpilkite šaukštą aliejaus.
  4. Prieš baigdami malti į masę įberkite druskos ar papildomų ingredientų. Gaminant pirmą kartą papildomų priedų gali ir neprireikti, tačiau vėliau norint paįvairinti skonį – drąsiai bandykite skirtingus derinius.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti