Ricciarelli sausainiai

Ricciarelli sausainiai

0%

Įvertink receptą

(A)

  • 225 g cukraus
  • 300 g  migdolų be odelės
  • 15 g apelsinų cukatų arba 1 ekologiško apelsino žievelės
  • 5 g karčiųjų migdolų (nėra lengva rasti, galima apsieiti ir be jų)
  • 25 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų

(B)

  • 35 g cukraus
  • 12 g vandens

(C)

  • 15 g cukraus pudros
  • 15 g aukščiausios rūšies miltų

(D)

  • 15 g cukraus pudros
  • 1 kiaušinio baltymas (apie 35 g)

cukraus pudros pabarstymui




Etapas A

  1. Leiskite išdžiūti migdolams apie 10 min orkaitėje, įkaitintoje iki 50 ° C. Leiskite atvėsti ir įdėkite juos į šaldiklį taip sukurdami švediškos saunos poveikį. Po 45 min suberkite migdolus ir cukrų į virtuvinį kombainą su pjaustykle.
  2. Susmulkinkite iki beveik miltų. Gautus migdolų miltus sumaišykite su miltais ir smulkiai tarkuota apelsino žievele.

Etapas B

  1. Ištirpinkite 35 g cukraus su 12 g vandens ir nuimkite nuo ugnies iškart gavus standų ir skaidrų sirupą. Virimo metu nemaišykite, tačiau  būkite atidūs, kad sirupas netaptų karamele.

Etapas C

  1. Supilkite etape B gautą, ir jau atvėsintą sirupą į migdolų mišinį, suberkite 15 g cukraus pudros bei 15 g miltų. Išminkykite rankomis, neišsigąskite, jei mišinys bus birus.
  2. Uždenkite dubenį su švariu drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pastovėti apie 12 valandų vėsioje vietoje.

Etapas D

  1. Išplakite kiaušinio baltymą su 15 g miltinio cukraus, kol cukrus gerai susimaišys. Įmaišykite į migdolų mišinį. Minkykite rankomis, kol gausite gana elastingą ir pakankamai minkštą tešlą.
  2. Pabarstykite darbo stalo paviršių cukraus pudra ir suformuokite iš tešlos cilindrus apie 4,5 cm skersmens. Supjaustykite griežinėliais apie 1 cm pločio, formuodami tipišką Ricciarelli sausainių formą, kiek primenančią kiaušinio siluetą. Lengvai delnu įspauskite kiekvieno sausainio vidurį.
  3. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, pabarstykite cukraus pudra, sudėliokite Ricciarelli sausainius ne per arti vienas kito. Apibarstykite juos išsijotos cukraus pudros sluoksniu ir leiskite pastovėti vėsioje vietoje apie valandą, uždengus sausu virtuviniu rankšluosčiu.
  4. Prieš dedant į orkaitę, įkaitintą iki 160 ° paspauskite vėl kiekvieno sausainio vidurį lengvai delnu, beveik paglostykite. Kepkite apie 15 min, arba tol, kol susiformuos šiems sausainiams būdingas sutrūkinėjęs paviršius. Sausainiai turi išlikti lengvi ir purūs ir minkšti viduje, nepersistenkite su kepimu, nors ir atrodys, kad dar neiškepė.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti