- 450 g miltų
- 70 g cukraus
- 2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielų (arba 30g šviežių)
- Žiupsnelis druskos
- 30-50 g. tirpinto sviesto
- 180 ml šilto pieno
- 2 kiaušinių tryniai (baltymus pasilikite paviršiui)
- 1 indelis Nutella (tiks ir kitoks šokoladinis kremas)
- Mieles, cukrų ir druską suberiame į šiltą pieną, pamaišome kad užputotų.
- Dedame trynius, tirpintą sviestą, įsijojame miltus ir užminkome mielinę tešlą. Ją paliekame kuriam laikui šitai pakilti.
- Pakilusią tešlą daliname į 4 dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiojame lakštą, ant jo uždedame pasirinkto dydžio lėkštę ir taip pasižymime pyrago kraštus.
- Nuėmę lėkštę, pažymėtą apskritimą gausiai aptepame šokoladiniu kremu (kad būtų lengviau tepti, jį galima kelioms sekundėms įdėti į mikrobangę).
- Taip padarome su likusiais trimis lakštais. Uždėjus paskutinį lakštą, uždedame lėkštę ir gražiai apipjauname, taip gaudami apskritimą.
- Į vidurį apskritimo pastatome stiklinę kuri žymės pyrago centrą. Nuo centro pyragą padaliname į 4 lygiais dalis,tada tas keturias dalis daliname dar kartą pusiau.
- Gautas 8 dalis dar kartą pjaunam per pusę, taip gaudami 16 juostelių aplink stiklinę. Tuomet imame po dvi juosteles ir pasukame 2-3 kartus (į priešingą pusę). Taip padarome su visomis juostelėmis.
- Galiausiai dvi juosteles iš galų sujungiame, taip sukurdami lyg vieną žiedlapį.
Komentarų nėra