Pyragas nutellos snaigė

Pyragas nutellos snaigė

100%

Įvertink receptą

  • 450 g miltų
  • 70 g cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielų (arba 30g šviežių)
  • Žiupsnelis druskos
  • 30-50 g. tirpinto sviesto
  • 180 ml šilto pieno
  • 2 kiaušinių tryniai (baltymus pasilikite paviršiui)
  • 1 indelis Nutella (tiks ir kitoks šokoladinis kremas)




  1. Mieles, cukrų ir druską suberiame į šiltą pieną, pamaišome kad užputotų.
  2. Dedame trynius, tirpintą sviestą, įsijojame miltus ir užminkome mielinę tešlą. Ją paliekame kuriam laikui šitai pakilti.
  3. Pakilusią tešlą daliname į 4 dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiojame lakštą, ant jo uždedame pasirinkto dydžio lėkštę ir taip pasižymime pyrago kraštus.
  4. Nuėmę lėkštę, pažymėtą apskritimą gausiai aptepame šokoladiniu kremu (kad būtų lengviau tepti, jį galima kelioms sekundėms įdėti į mikrobangę).
  5. Taip padarome su likusiais trimis lakštais. Uždėjus paskutinį lakštą, uždedame lėkštę ir gražiai apipjauname, taip gaudami apskritimą.
  6. Į vidurį apskritimo pastatome stiklinę kuri žymės pyrago centrą. Nuo centro pyragą padaliname į 4 lygiais dalis,tada tas keturias dalis daliname dar kartą pusiau.
  7. Gautas 8 dalis dar kartą pjaunam per pusę, taip gaudami 16 juostelių aplink stiklinę. Tuomet imame po dvi juosteles ir pasukame 2-3 kartus (į priešingą pusę). Taip padarome su visomis juostelėmis.
  8. Galiausiai dvi juosteles iš galų sujungiame, taip sukurdami lyg vieną žiedlapį.

 

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti