„Puri“ – indiška duonelė

„Puri“ – indiška duonelė

Gaminimo trukmė

1 val.

Įvertink receptą

  • 1 puodelis (200 ml) rupių kvietinių miltų
  • Žiupsnelis druskos
  • Šiek tiek vandens
  • Aliejus




  1. Sumaišome miltus su druska ir įpilame apie 4-5 šaukštus vandens. Minkome pirštais ir vis pridedam po šaukštą vandens, iki kol tešla taps vienalytė. Paminkome dar apie 5 minutes, apdengiame sudrėkintu audiniu ir leidžiame pastovėti bent 15 minučių kambario temperatūroje.
  2. Padaliname tešlą į maždaug 10 vienodų rutulėlių. Laikykite juos uždengtus drėgnu audiniu.
  3. Plonai iškočiojame tešlos rutulėlį į apvalų paplotėlį. Ant paviršiaus pabarstykite šiek tiek miltų, kad paplotėlis nepriliptų.
  4. Puode įkaitinkite aliejaus gruzdinimui. Aliejaus gylis turėtų būti maždaug per pusę piršto. Norėdami patikrinti, ar aliejus yra pakankamai įkaitęs, įkiškite medinį šaukštą ir jei aplink jį pradės formuotis burbuliukai, galima gruzdinti.
  5. Įmetame vieną paplotėlį į aliejų. Iš pradžių jis nuskęs ir tada iškilęs į paviršių pradės pūstis. Leidžiame pirmajai pusei apkepti, kol ji švelniai paruduos ir atsargiai apverčiame. Palaukiame dar keletą sekundžių, kol apkeps ir antroji pusė. Šiek tiek panardiname paplotėlį, kad jis vienodžiau paruduotų.
  6. Iškepusį paplotėlį dedame ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius.
  7. Ta patį pakartojame su likusiais tešlos rutulėliais. Viskas vyksta labai greitai, nes kepimas užtrunka vos porą minučių.

 

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti