Ingredientai
Šiltas vanduo | 1,5 stiklinės | |
Cukrus | 1 v. š. | |
Druska | 2 a. š. | |
Miltai | 4,25 stiklinės | |
Mielės | 2,25 a. š. | |
Tirpintas sviestas | 5 v. š. | |
Vanduo | 3 l. | |
Maistinė soda | 2/3 stiklinės | |
Kiaušinio tryniai | 2 vnt. | |
Pienas | 2 v. š. | |
Jūros druska | 1 v. š. | |
Sezamo sėklos | 3 v. š. | |
Aliejus | Šlakelis |
- Dubenyje sumaišykite šiltą vandenį (1 1/2 stikl.), cukrų, druską, kelis šaukštus miltų, mieles ir palikite 5 minutėms, kad mielės suputotų, po to suberkite likusius miltus, supilkite ištirpintą pravėsusį sviestą.
- Suminkykite tešlą, apie 10 minučių reiktų minkyti, kol ji taps glotni, elastinga ir nelips prie rankų.
- Dubenį patepkite aliejumi, iš tešlos suformuokite rutulį, padėkite į dubenį ir palikite šiltoje vietoje, kad padvigubėtų, apie 1 -1,5 val.
- Pakilusią tešlą padalinkite į 12 vienodų gabaliukų. Iš kiekvienos dalies suformuokite ilga (apie 50 cm.) ploną virvelę. Ją sulenkite formuodami U raidę, virvelę susukite ir prispauskite jos kraštelius prie U raidelės pilvuko. Taip suformuokite likusius riestainius.
- Dideliam puode užvirkite vandenį (3 litrus) su maistine soda.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite plonu sluoksniu aliejumi.
- Riestainius imkite atsargiai po vieną ir atsargiai pamerkite 30 sekundžių į verdantį vandenį, kiaurasamčiu išgriebkite ir padėkite į kepimo skardą. Tą patį atlikite su likusiais riestainiais.
- Riestainius aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu, apibarstykite stambia druska (po nedaug) ir sezamais.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200°C apie 10-12 minučių.
Komentarų nėra