Pretzels riestainiai

Pretzels riestainiai

Porcijos

12

Gaminimo trukmė

2 val. 10 min.

Įvertink receptą

Ingredientai

Šiltas vanduo 1,5 stiklinės
Cukrus 1 v. š.
Druska 2 a. š.
Miltai 4,25 stiklinės
Mielės 2,25 a. š.
Tirpintas sviestas 5 v. š.
Vanduo 3 l.
Maistinė soda 2/3 stiklinės
Kiaušinio tryniai 2 vnt.
Pienas 2 v. š.
Jūros druska 1 v. š.
Sezamo sėklos 3 v. š.
Aliejus Šlakelis




  1. Dubenyje sumaišykite šiltą vandenį (1 1/2 stikl.), cukrų, druską, kelis šaukštus miltų, mieles ir palikite 5 minutėms, kad mielės suputotų, po to suberkite likusius miltus, supilkite ištirpintą pravėsusį sviestą.
  2. Suminkykite tešlą, apie 10 minučių reiktų minkyti, kol ji taps glotni, elastinga ir nelips prie rankų.
  3. Dubenį patepkite aliejumi, iš tešlos suformuokite rutulį, padėkite į dubenį ir palikite šiltoje vietoje, kad padvigubėtų, apie 1 -1,5 val.
  4. Pakilusią tešlą padalinkite į 12 vienodų gabaliukų. Iš kiekvienos dalies suformuokite ilga (apie 50 cm.) ploną virvelę. Ją sulenkite formuodami U raidę, virvelę susukite ir prispauskite jos kraštelius prie U raidelės pilvuko. Taip suformuokite likusius riestainius.
  5. Dideliam puode užvirkite vandenį (3 litrus) su maistine soda.
  6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite plonu sluoksniu aliejumi.
  7. Riestainius imkite atsargiai po vieną ir atsargiai pamerkite 30 sekundžių į verdantį vandenį, kiaurasamčiu išgriebkite ir padėkite į kepimo skardą. Tą patį atlikite su likusiais riestainiais.
  8. Riestainius aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu, apibarstykite stambia druska (po nedaug) ir sezamais.
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200°­C apie 10-12 minučių.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti