Prancūziškas bulvių apkepas

Prancūziškas bulvių apkepas

100%

Porcijos

6

Pasiruošimo trukmė

20 min.

Gaminimo trukmė

1 val.

Įvertink receptą

Ingredientai

Bulvės 1 kg.
Svogūnas 1 vnt.
Česnakas 2 skiltelės
Grietinėlė 200 ml.
Pienas 200 ml.
Sviestas 50 g.
Parmezano sūris 50 g.
Muskato riešutas 1/2 vnt.
Druska
Pipirai




  1. Bulves supjaustyti smulkiomis riekelėmis, taip pat smulkiai plonais žiedeliais supjaustyti svogūnus.
  2. Bulves ir svogūnus išmaišyti, kartu su druska, pipirais ir tarkuotu muskatu.
  3. Česnaką pakepinti svieste ir sudėti ant skardos dugno, kartu su sviestu.
  4. Sudėti bulves, užpilti pienu ir grietinėle ir kepti orkaitėje apie 45 min. 200C temp.
  5. Pabaigoje užbarstyti sūrio ir kepti dar 15 min. 180 C temp.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti