Niujorko sūrio pyragas

Niujorko sūrio pyragas

100%

Įvertink receptą

Pagrindas

Sasainiai 250 g.
Sviestas 65 g.

Sūrio masė

Sūris 1 Kg
Pienas 2 v. š.
Cukraus pudra 350 g.
Miltai 35 g.
Tarkuota apelsino žievelė 1 vnt.
Tarkuota citrinos žievelė 1 vnt.
Kiaušiniai 5 vnt.
Kiaušinių tryniai 2 vnt.
Vanilinis cukrus 1 a. š.




  1. Įkaitiname orkaitę iki 180C.
  2. Apvalią kepimo formą su nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi.
  3. Mikseriu sutrupiname sausainius iki smėlį primenančios masės. Sumaišome trupinius su sviestu ir šia mase išklojame visą kepimo formos dugną.
  4. Sulyginame paviršių ir kepame 12 minučių, kol sutvirtėja. Paliekame šiek tiek pravėsti.
  5. Orkaitės temperatūrą padidiname iki 220C.
  6. Elektriniu miskeriu žemomis apsukomis suplakame sūrį, pieną, miltus, citrinos ir apelsinio žievelę, kol viskas susijungia ir gaunasi kreminės konsistencijos masė. Tada po vieną mušame kiaušinius ir toliau maišome, pabaigdami tryniais. Galiausiai įmaišome vanilę.
  7. Išpilame sūrio masę ant paruošto pagrindo ir kepame 12 minučių.
  8. Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 100C ir kepame pyragą dar valandą.
  9. Išjungiame orkaitę, paliekame pyragą viduje, truputį pradarome dureles, ir paliekame pastovėti dar valandą, kad kepinys pamažu vėstų. Tai padės išvengti įtrūkimų pyrago paviršiuje.
  10. Perkeliame pyragą ant stalo, kad atvėstų galutinai, tada dedame į šaldytuvą ir palaikome mažiausiai 6 Val (geriausia – per naktį), kad skoniai susimaišytų ir pyragas sukietėtų.

Pjaustant kiekvieną gabaliuką, peilį geriausia pamirkyti karštame vandenyje.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti