Nekeptas citrininis sausainių tortas su maskarpone

Nekeptas citrininis sausainių tortas su maskarpone

100%

Porcijos

4

Gaminimo trukmė

30 min.

Įvertink receptą

  • Sausainiai 300 g
  • Sviestas 150 g
  • Maskarponė 500 g
  • Citrinų sultys 5 šaukštas (-ai)
  • Citrinos žievelė 1 šaukštas (-ai)
  • Grietinėlė 200 ml
  • Želatina 20 g
  • Cukrus 200 g




  1. Želatiną užpilti 100 ml šalto virinto vandens ir palikti 60 min., kad išbrinktų;
  2. Sausainius reikia sutrupinti rankomis ar elektriniu smulkintuvu;
  3. Sviestą išlydyti ir sumaišyti su jau susmulkintais sausainiais, gauta masę iškloti apvalią torto kepimo formą su nuimamais kraštais;
  4. Želatiną pakaitinti ant viryklės, tačiau neužvirinti, tada būtina ją atvėsinti.
  5. Išplakti grietinėlę su cukrumi, sudėti maskarponę ir tarkuotas citrinos žieveles. Supilti atvėsusią želatiną ir vėl gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  6. Paruoštą masę su maskarpone tepti ant sausainių trupinių.
  7. Galima papuošti šokolado drožlėmis, lydytu šokoladu, spalvotais pabarstukais ar šilauogėmis;
  8. Dėti į šaldytuvą 4 val., kad sustingtų.

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti