- Sausainiai 300 g
- Sviestas 150 g
- Maskarponė 500 g
- Citrinų sultys 5 šaukštas (-ai)
- Citrinos žievelė 1 šaukštas (-ai)
- Grietinėlė 200 ml
- Želatina 20 g
- Cukrus 200 g
- Želatiną užpilti 100 ml šalto virinto vandens ir palikti 60 min., kad išbrinktų;
- Sausainius reikia sutrupinti rankomis ar elektriniu smulkintuvu;
- Sviestą išlydyti ir sumaišyti su jau susmulkintais sausainiais, gauta masę iškloti apvalią torto kepimo formą su nuimamais kraštais;
- Želatiną pakaitinti ant viryklės, tačiau neužvirinti, tada būtina ją atvėsinti.
- Išplakti grietinėlę su cukrumi, sudėti maskarponę ir tarkuotas citrinos žieveles. Supilti atvėsusią želatiną ir vėl gerai išmaišyti iki vientisos masės.
- Paruoštą masę su maskarpone tepti ant sausainių trupinių.
- Galima papuošti šokolado drožlėmis, lydytu šokoladu, spalvotais pabarstukais ar šilauogėmis;
- Dėti į šaldytuvą 4 val., kad sustingtų.
Laba diena.
Sakykit prašau. Ar tokia graži žalia spalva ir gaunasi? Nededant jokių dažų?
Iš anksto dėkoju.
Labas, ne. Dėl spalvos reikėtų įdėti ką nors papildomai.