- 1 l. kuo riebesnio pieno, ne mažiau 2,5 % riebumo
- 100 ml. natūralaus jogurto
- cukraus (jei norite šiek tiek saldumo)
- Pieną užviriname ant viryklės nuolat maišydami, kad neprisviltų, paverdame dar apie 10 min. ir nukeliame.
- Atvėsiname iki 45 C (matuojame termometru). Jei neturite termometro, temperatūra nustatyti galima tiesiog pirštu – jei piene pirštą galite išlaikyti suskaičiavę iki 15, temperatūra jau bus maždaug tinkama.
- Atvėsinti reikia pakankamai greitai, bet natūraliai – geriausiai nuolat maišant. Porą šaukštų atvėsinto pieno įpilame į jogurtą, išmaišome, ir supilme jogurtą į pieną.
- Viską išmaišome, supilame į stiklinį dubenį, viršų uždengiame folija, visą dubenį apklojame šiltu rankšluosčiu ir paliekame kambario temperatūroje 6-8 h. (geriausia per naktį).
- Po 6-8 h. jau turėsime litrą šviežio, natūralaus jogurto. Jį reikia išmaišyti, kad sustabdyti rūgimo procesą.
Jogurtą laikome šaldytuve. Išsilaiko 6-7 dienas.
Komentarų nėra