Naminis jogurtas

Naminis jogurtas

100%

Įvertink receptą

  • 1 l. kuo riebesnio pieno, ne mažiau 2,5 % riebumo
  • 100 ml. natūralaus jogurto
  • cukraus (jei norite šiek tiek saldumo)




  1. Pieną užviriname ant viryklės nuolat maišydami, kad neprisviltų, paverdame dar apie 10 min. ir nukeliame.
  2. Atvėsiname iki 45 C (matuojame termometru). Jei neturite termometro, temperatūra nustatyti galima tiesiog pirštu – jei piene pirštą galite išlaikyti suskaičiavę iki 15, temperatūra jau bus maždaug tinkama.
  3. Atvėsinti reikia pakankamai greitai, bet natūraliai – geriausiai nuolat maišant. Porą šaukštų atvėsinto pieno įpilame į jogurtą, išmaišome, ir supilme jogurtą į pieną.
  4. Viską išmaišome, supilame į stiklinį dubenį, viršų uždengiame folija, visą dubenį apklojame šiltu rankšluosčiu ir paliekame kambario temperatūroje 6-8 h. (geriausia per naktį).
  5. Po 6-8 h. jau turėsime litrą šviežio, natūralaus jogurto. Jį reikia išmaišyti, kad sustabdyti rūgimo procesą.

Jogurtą laikome šaldytuve. Išsilaiko 6-7 dienas.

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti