Porcijos
14Pasiruošimo trukmė
1 val.Gaminimo trukmė
15 min.- 900 g miltų
- 1 šaukštas kepimo miltelių
- 1 a. šaukštelis cukraus
- 1 a. šaukštelis druskos
- 1 kiaušinis, lengvai suplaktas
- 300 ml pieno, užvirinto ir atvėsinto iki drungnos temperatūros
- 300 ml drungno vandens
- 4 šaukštai aliejaus
- 2 šaukštai sezamų arba nigela sėklų
- Tirpintas sviestas patepimui
- Dideliame dubenyje persijojame miltus, sumaišome juos su kepimo milteliais, cukrumi ir trupučiu druskos. Centre padarom šulinį, supilam kiaušinį ir dalimis pieną bei vandenį. Sumaišome, kol tešlos dalys susijungia tarpusavy. Ant miltais pabarstyto stalviršio minkom tešlą kol ji galutinai susijungia ir padedam atgal į dubenį. Uždengiame drėgnu šiltu rankšluosčiu ir paliekame pusvalandžiui pastovėti šiltai.
- Į tešlą įminkome aliejų ir dar paliekame tešlą pastovėti šiltai pridengtą rankšluosčiu mažiausiai valandai.
- Padaliname tešlą į 14 lygių dalių, juos sudedam ant miltais pabarstyto padėklo, pridengiam rankšluosčiu ir dar paliekam pastovėti pusvalandį.
- Įkaitinam orkaitę iki 240C kartu su dviem kepimo skardom, kad ir jos įkaistų. Lengvai miltais pabarstytame paviršiuje iškočiojam lašo formos ploną paplotėlį, truputį patepame lydytu sviestu ir pabarstome sezamu arba nigela sėklomis.
- Sviestu lengvai patepame įkaitusias skardas ir į jas klojame po du naan paplotėlius. Kepame apie 5-6 Minutes, kol duona iškils ir taps auksinės spalvos. Dedame į pašildytą indą ir uždengiame drobele, kad neatauštų. Prieš pateikiant patepame lydytu sviestu.
Komentarų nėra