Morkų pyragas

Morkų pyragas

100%

Įvertink receptą

Pyragui:

  • 350 gr. morkų
  • 56 gr. graikiškų riešutų
  • 220 gr. miltų
  • 1 a.š. cinamono
  • 0,5 a.š muskato riešuto
  • 1 a.š. imbiero
  • 1 a.š. sodos
  • 240 ml aliejaus
  • 170g gr. rudojo cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 2 v.š. auksaspalvio sirupo
  • 3 saujos razinų
  • apelsino žievelė (nebūtina)

    Kremui:

  • 200 gr. maskarponės
  • 56 gr. minkšto sviesto
  • 56 gr. cukraus pudros
  • 2 lašai vanilės esencijos
  • 2 v.š. plakamosios grietinėlės (nebūtina)




  1. Morkas sutarkuojame (tarka geriausiai tinka tarpinė tarp burokinės ir bulvinės – plonyčiai šiaudeliai).
  2. Riešutus supjaustome mažais gabaliukais. Sumaišome su morkom. Suberiam razinas. Jei norim, įtarkuojam apelsino žievelės.
  3. Į dubenį persijojame miltus, cinamoną, imbierą, muskatą.
  4. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, cukrų, aliejų ir sirupą. Supilame actu užgesintą sodą, greitai išmaišome.
  5. Supilame plakinį į miltus ir maišome iki vientisos masės. Sudedame morkas su riešutais. Vėl viską gerai išmaišome, pilame į formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 160 C orkaitėje apie valandą. Tikriname vidurį mediniu pagaliuku).
  6. Išplakame mikseriu maskarponę, sviestą ir pudrą. Sviestas ir maskarponė turi būti vienodos (kambario) temperatūros, tad prieš plakdami palaikykite išėmę iš šaldytuvo! Kitaip kremas sušoks į gabaliukus.
  7. Įlašiname vanilės esencijos. Jei kremas labai tirštas, galima įpilti grietinėlės ir viską dar kartą išplakti.
  8. Atvėsusį pyragą perpjauname į du lakštus. Viršutinį palikite plonesnį, nes pyragas sunkus, ir gali per daug suspausti kremą.
  9. Tepame ant vieno lakšto kremą, uždengiame kitu lakštu. Galima pasilikti kremo papuošimui, nes pertepimui jo daug nereikia, – pyragas pakankamai drėgnas. Skanaus!

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti