Pyragui:
- 350 gr. morkų
- 56 gr. graikiškų riešutų
- 220 gr. miltų
- 1 a.š. cinamono
- 0,5 a.š muskato riešuto
- 1 a.š. imbiero
- 1 a.š. sodos
- 240 ml aliejaus
- 170g gr. rudojo cukraus
- 4 kiaušiniai
- 2 v.š. auksaspalvio sirupo
- 3 saujos razinų
- apelsino žievelė (nebūtina)
Kremui:
- 200 gr. maskarponės
- 56 gr. minkšto sviesto
- 56 gr. cukraus pudros
- 2 lašai vanilės esencijos
- 2 v.š. plakamosios grietinėlės (nebūtina)
- Morkas sutarkuojame (tarka geriausiai tinka tarpinė tarp burokinės ir bulvinės – plonyčiai šiaudeliai).
- Riešutus supjaustome mažais gabaliukais. Sumaišome su morkom. Suberiam razinas. Jei norim, įtarkuojam apelsino žievelės.
- Į dubenį persijojame miltus, cinamoną, imbierą, muskatą.
- Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, cukrų, aliejų ir sirupą. Supilame actu užgesintą sodą, greitai išmaišome.
- Supilame plakinį į miltus ir maišome iki vientisos masės. Sudedame morkas su riešutais. Vėl viską gerai išmaišome, pilame į formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 160 C orkaitėje apie valandą. Tikriname vidurį mediniu pagaliuku).
- Išplakame mikseriu maskarponę, sviestą ir pudrą. Sviestas ir maskarponė turi būti vienodos (kambario) temperatūros, tad prieš plakdami palaikykite išėmę iš šaldytuvo! Kitaip kremas sušoks į gabaliukus.
- Įlašiname vanilės esencijos. Jei kremas labai tirštas, galima įpilti grietinėlės ir viską dar kartą išplakti.
- Atvėsusį pyragą perpjauname į du lakštus. Viršutinį palikite plonesnį, nes pyragas sunkus, ir gali per daug suspausti kremą.
- Tepame ant vieno lakšto kremą, uždengiame kitu lakštu. Galima pasilikti kremo papuošimui, nes pertepimui jo daug nereikia, – pyragas pakankamai drėgnas. Skanaus!
Komentarų nėra