Moliuskų sriuba

Moliuskų sriuba

Gaminimo trukmė

30 min.

Įvertink receptą

  • 36 nuplautų ir nuvalytų moliuskų;
  • 1 svogūno;
  • 250 ml baltojo sauso vyno;
  • 2 l žuvų sultinio;
  • 2–4 šafrano gijų;
  • 2–3 nuplautų ir nuskustų morkų;
  • 2 saliero lapkočių;
  • 60 g makaronų;
  • 10 išmirkytų džiovintų grybų shiitake ;
  • 500 g baltų žuvų filė;
  • 300 g krevečių be kiauto ir pašalinta vena;
  • 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.




  1. Sudėkite į puodą moliuskus, nuluptą ir sukapotą svogūną, supilkite vyną ir pakaitinkite ant vidutinės kaitros maždaug 5 minutes.
  2. Kriaukles nusunkite (nuoviro neišpilkite, jo prireiks vėliau), išgliaudykite, keletą palikite neišgliaudytų sriubai papuošti.
  3. Dideliame puode užvirinkite žuvų sultinį ir moliuskų nuovirą, sudėkite šafraną, susmulkintas morkas, salierus, makaronus ir grybus. Kai užvirs, karštį sumažinkite ir maždaug 3 minutes dar pakaitinkite ant nesmarkios ugnies.
  4. Tada sudėkite žuvį. Sriubai užvirus, pavirkite dar apie minutę, tada sumeskite krevetes ir išgliaudytus moliuskus. Virkite dar maždaug 1 minutę. Pagardinkite druska, šviežiai maltais pipirais. Tada įmaišykite svogūnų laiškus.
  5. Sriubą išpilstykite į lėkštes, sudėkite į ją atidėtus neišgliaudytus moliuskus ir ragaukite.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti