Gaminimo trukmė
1 val. 20 min.Ingredientai
Malti migdolai | 530 ml. | |
Kukurūzų krakmolas | 295 ml. | |
Kepimo milteliai | 1 a. š. | |
Cukrus | 150 ml. | |
Kiaušiniai | 3 vnt. | |
Smulkiai sutarkuotų moliūgų tyrė | 150 g. | |
Kokoso aliejus | 2 v. š. | |
Cinamonas | 1 v. š. | |
Imbieras | 1 a. š. | |
Druska | 1/5 a. š. | |
Maltos linų sėmenos | 2 v. š. |
Medaus/cinamono padažui
Kokoso aliejus | 1 v. š. | |
Natūralus skystas medus | 4 v. š. | |
Cinamonas | 1 v. š. | |
Imbieras | 1/2 a. š. | |
Smulkinti migdolų riešutai | Sauja |
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.
- Į gilų indą suberti sausus produktus: migdolų miltus, krakmolą, cukrų, kepimo miltelius. Išmaišyti, atidėti į šoną.
- Kitame inde sumaišyti: moliūgų tyrę, kiaušinius, cinamoną, imbierą, druską, linų sėmenis ir kokoso aliejų. Viską išplakti iki vientisumo.
- Gautą skystą mišinį sumaišyti su sausų produktų mišiniu – iki vientisos masės.
- Kepimo formą (nemažesnę nei 20-25 cm skersmens) ištepti truputį riebalų, sukrėsti paruoštą pyrago masę ir pastatyti kepti ~ 50 -1 val.
Paruošti medaus / cinamono padažą(glazūrą):
- Inde sumaišyti medų , cinamoną, kokoso aliejų, imbiero miltelius iki vientisumo.
- Iškepusį pyragą ištraukti iš orkaitės ir gausiai aplaistyti paruoštu medaus/cinamono padažu, paviršių apibarstyti smulkintais migdolų riešutais.
- Vėl pastatyti kepti ~ 10 min.
- Ištraukti iš orkaitės ir palikti pilnai atvėsti. Skaniausias kitą ar dar kitą dieną.
Komentarų nėra