Moliūgų ir migdolų pyragas

Moliūgų ir migdolų pyragas

Gaminimo trukmė

1 val. 20 min.

Įvertink receptą

Ingredientai

Malti migdolai 530 ml.
Kukurūzų krakmolas 295 ml.
Kepimo milteliai 1 a. š.
Cukrus 150 ml.
Kiaušiniai 3 vnt.
Smulkiai sutarkuotų moliūgų tyrė 150 g.
Kokoso aliejus 2 v. š.
Cinamonas 1 v. š.
Imbieras 1 a. š.
Druska 1/5 a. š.
Maltos linų sėmenos 2 v. š.

Medaus/cinamono padažui

Kokoso aliejus 1 v. š.
Natūralus skystas medus 4 v. š.
Cinamonas 1 v. š.
Imbieras 1/2 a. š.
Smulkinti migdolų riešutai Sauja




  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.
  2. Į gilų indą suberti sausus produktus: migdolų miltus, krakmolą, cukrų, kepimo miltelius. Išmaišyti, atidėti į šoną.
  3. Kitame inde sumaišyti: moliūgų tyrę, kiaušinius, cinamoną, imbierą, druską, linų sėmenis ir kokoso aliejų. Viską išplakti iki vientisumo.
  4. Gautą skystą mišinį sumaišyti su sausų produktų mišiniu – iki vientisos masės.
  5. Kepimo formą (nemažesnę nei 20-25 cm skersmens) ištepti truputį riebalų, sukrėsti paruoštą pyrago masę ir pastatyti kepti ~ 50 -1 val.
 Paruošti medaus / cinamono padažą(glazūrą):
  1.  Inde sumaišyti medų , cinamoną, kokoso aliejų, imbiero miltelius iki vientisumo.
  2. Iškepusį pyragą ištraukti iš orkaitės ir gausiai aplaistyti paruoštu medaus/cinamono padažu, paviršių apibarstyti smulkintais migdolų riešutais.
  3. Vėl pastatyti kepti ~ 10 min.
  4. Ištraukti iš orkaitės ir palikti pilnai atvėsti. Skaniausias kitą ar dar kitą dieną.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti