- 0,5 stiklines (225 ml) šilto vandens
- 2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių
- 2 stiklinės šilto pieno
- 115 g sviesto, išlydyto ir dar šilto
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
- 2 valgomi šaukštai cukraus
- 2 stiklinės miltų
- 2 kiaušiniai
- 0,25 arbatinio šaukštelio valgomos sodos
- Persijoti miltus.
- Į didelį dubenį supilti šiltą vandenį, suberti mieles ir leisti keletą minučių pastovėti, kol mielės ištirps.
- Į ištirpintas mieles supilti šiltą pieną, lydytą sviestą, suberti sijotus miltus, cukrų ir druską. Viską gerai išplakti mikseriu, kad neliktų sausų miltų gumulėlių.
- Dubenį uždengti plėvele ir palikti nakčiai kambario temperatūroje, kad tešla pakiltų (arba jeigu šilčiau – bent valandai-dviems).
- Prieš kepant vaflius, įkaitinti elektrinę vaflinę, nustačius ją ant karščiausios įmanomos temperatūros.
- Į pakilusią tešlą sudėti išplaktus kiaušinius ir sodą. Gerai išmaišyti. Pilti tešlą į įkaitusią vaflinę. Kepti, kol vafliai gražiai paruduos.
- Prie vaflių nepamirškite patiekti klevų sirupo!
Komentarų nėra