Mieliniai vafliai

Mieliniai vafliai

Įvertink receptą

  • 0,5 stiklines (225 ml) šilto vandens
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių
  • 2 stiklinės šilto pieno
  • 115 g sviesto, išlydyto ir dar šilto
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 valgomi šaukštai cukraus
  • 2 stiklinės miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 0,25 arbatinio šaukštelio valgomos sodos




  1. Persijoti miltus.
  2. Į didelį dubenį supilti šiltą vandenį, suberti mieles ir leisti keletą minučių pastovėti, kol mielės ištirps.
  3. Į ištirpintas mieles supilti šiltą pieną, lydytą sviestą, suberti sijotus miltus, cukrų ir druską. Viską gerai išplakti mikseriu, kad neliktų sausų miltų gumulėlių.
  4. Dubenį uždengti plėvele ir palikti nakčiai kambario temperatūroje, kad tešla pakiltų (arba jeigu šilčiau – bent valandai-dviems).
  5. Prieš kepant vaflius, įkaitinti elektrinę vaflinę, nustačius ją ant karščiausios įmanomos temperatūros.
  6. Į pakilusią tešlą sudėti išplaktus kiaušinius ir sodą. Gerai išmaišyti. Pilti tešlą į įkaitusią vaflinę. Kepti, kol vafliai gražiai paruduos.
  7. Prie vaflių nepamirškite patiekti klevų sirupo!

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti