Gaminimo trukmė
1 val.- 1 kiaušinio trynys – pyragėliams aptepti
- 200 g Adzuki pupelių įdarui;
- 100 g cukraus tešlai
- 3 kiaušiniai tešlai
- 1 arbat. š. druskos
- 3 arbat. š. kepimo miltelių
- Sauso pieno 100 ml
- Miltų 4 st.
- Druskos 1 arbat. š. įdarui
- Rudojo cukrus 1 valg. š. įdarui
- Aliejus 1 valg. š. įdarui,
- Graikinių riešutų įdarui
- Adzuki pupeles (jų būna pirkti ekoparduotuvėse) išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Įpilkite į keptuvę aliejų, suberkite pupeles, pagardinkite ruduoju cukrumi, pasūdykite ir pakepinkite. Paskui pupeles sutrinkite elektriniu trintuvu į vientisą masę.
- Miltus, sausą pieną, kepimo miltelius ir druską išmaišykite atskirame inde.
- Gerai išplakite kiaušinius, supilkite cukrų ir plakite dar 10 minučių. Paskui sumaišykite su sausu mišiniu.
- Tešlą išminkykite ir padalykite į dvi dalis, o kiekvieną iš jų – į dar dvylika.
- Įdarą suvyniokite į tešlą ir specialia formele suformuokite pyragėlius.
- Suformuotus pyragėlius aptepkite kiaušinio trynio plakiniu, dėkite juos į kepimo skardą ir 30 min. kepkite iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje.
Pastaba! Mėnulio pyragėliams galite rinktis ir kitokį įdarą. Egzistuoja pačių įvairiausių jų gaminimo atmainų.
Komentarų nėra