Mėnulio pyragėliai

Mėnulio pyragėliai

Gaminimo trukmė

1 val.

Įvertink receptą

  • 1 kiaušinio trynys – pyragėliams aptepti
  • 200 g Adzuki pupelių įdarui;
  • 100 g cukraus tešlai
  • 3 kiaušiniai tešlai
  • 1 arbat. š. druskos
  • 3 arbat. š. kepimo miltelių
  • Sauso pieno 100 ml
  • Miltų 4 st.
  • Druskos 1 arbat. š. įdarui
  • Rudojo cukrus 1 valg. š. įdarui
  • Aliejus 1 valg. š. įdarui,
  • Graikinių riešutų įdarui




  1. Adzuki pupeles (jų būna pirkti ekoparduotuvėse) išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Įpilkite į keptuvę aliejų, suberkite pupeles, pagardinkite ruduoju cukrumi, pasūdykite ir pakepinkite. Paskui pupeles sutrinkite elektriniu trintuvu į vientisą masę.
  2. Miltus, sausą pieną, kepimo miltelius ir druską išmaišykite atskirame inde.
  3. Gerai išplakite kiaušinius, supilkite cukrų ir plakite dar 10 minučių. Paskui sumaišykite su sausu mišiniu.
  4. Tešlą išminkykite ir padalykite į dvi dalis, o kiekvieną iš jų – į dar dvylika.
  5. Įdarą suvyniokite į tešlą ir specialia formele suformuokite pyragėlius.
  6. Suformuotus pyragėlius aptepkite kiaušinio trynio plakiniu, dėkite juos į kepimo skardą ir 30 min. kepkite iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje.

Pastaba! Mėnulio pyragėliams galite rinktis ir kitokį įdarą. Egzistuoja pačių įvairiausių jų gaminimo atmainų.

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti