Medaus vyniotinis su grietinėle

Medaus vyniotinis su grietinėle

100%

Įvertink receptą

Tešla

Miltai 250 g.
Kiaušiniai 4 vnt
Cukrus 200 g.
Medus 3 v. š.
Soda 1 a. š.

Kremas

Grietinė 400 g.
Grietinėlė 200 g.
Cukrus 150 g.
Vanilinis cukrus 1 a. š.




  1. Iki baltumo išplakite kiaušinius su cukrumi.
  2. Nenustodami plakti dėkite po šaukštelį medaus.
  3. Plakite toliau tešlą minimaliu greičiu ir po truputį berkite su soda sumaišytus miltus.
  4. Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi, supilkite tešlą.
  5. Kepkite 15-25 minutes iki 180 C įkaitintoje orkaitėje.
  6. Išimkite iškepusį biskvitą ir tuoj pat susukite. Palikite vėsti.
  7. Riešutus suskaldykite ir pakepinkite sausoje keptuvėje.
  8. Ruoškite kremą. Grietinėlę išplakite su 50 g cukraus.
  9. Grietinę išplakite su 100 g cukraus.
  10. Išplaktą grietinėlę ir grietinę sumaišykite.
  11. Atsargiai išvyniokite biskvitą.
  12. Ant biskvito dėkite grietinės ir grietinėlės kremą. Uždėkite susmulkintų braškių arba užpilkite juostą džemo ar tirštos uogienės.
  13. Atsargiai suvyniokite ir kiškite vyniotinį į šaldytuvą bent jau valandai.
  14. Užpilkite vyniotinį plakta grietinėle bei papuoškite braškėmis.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti