Gaminimo trukmė
1 val. 30 min.- Apie 500 g mažų šviežių išdarinėtų aštuonkojų,
- 1 svogūnas,
- 2 saliero stiebai,
- Beveik visa 1 galva česnako,
- 1 nedidelė pankolio galva,
- Pusė citrinos,
- Pusė stiklinės obuolių arba vyno acto,
- Druskos.
- Aštuonkojus, kadangi jau yra išdarinėti, belieka tik nuplauti. Daržoves susmulkiname.
- Keptuvėje pakepiname svogūną, saliero stiebus, pankolį, paskutinį dedame česnaką.
- Daržoves lengvai pakepiname keletą minučių, sudedame nesmulkintus aštuonkojus, truputį pabarstome druska, pakepame dar apie 3-5 min kol jie gražiai susiraito. Labai svarbu jų, kaip ir kitų jūros gėrybių neperkepti, nes taps guminiai.
- Išėmus iš keptuvės atvėsiname, užspaudžiame pusę citrinos ir pusę stiklinės obuolių arba vyno acto. Leidžiame pasimarinuoti bent valandą.
Tokius pakepintus ir pamarinuotus aštuonkojus galima valgyti ir kaip užkandį prie vyno ar alaus.
Komentarų nėra