Kukurūzų košė (polenta)

Kukurūzų košė (polenta)

100%

Įvertink receptą

 

  • Kukurūzų kruopos, 150 gr.
  • Vanduo, 1 l
  • Tarkuotas kietasis sūris (pvz., parmezano), 100 gr.
  • Aliejus (arba grietinė), 3 v.š.

 




  1. Į verdantį pasūdytą vandenį lėtai pilkite kruopas ir nuolat maišykite. Virkite apie 10-15 min. nuolat maišant iki kol košė taps tiršta. Tradiciškai košė maišoma mediniu šaukštu, laikoma, kad ji paruošta, kuomet šaukštas styro puodo centre.
  2. Košei išvirus puodą nukelkite nuo ugnies, berkite tarkuotą sūrį, pilkite aliejų (jį taip pat galima pakeisti grietine).

Košę galima valgyti vieną, su salotomis arba tiekti kaip garnyrą. Ją taip pat galima sukrėsti į riebalais pateptą indą ir pakepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., o tuomet supjaustyti stačiakampiais. Atvėsusi košė gali būti suplojama, supjaustoma ir apkepama keptuvėje.Tai Itališkas patiekalas, kuris labai populiarus JAV – ten šią košę tiekia ne tik kaip garnyrą ar patiekalą, bet ir iš jos kepa pyragus, keksiukus, išploja į lakštus lazanijai ir pan.

 

 

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti