Kūčiukai (šližikai)

Kūčiukai (šližikai)

Pasiruošimo trukmė

3 val.

Įvertink receptą

Ingredientai

Miltai
Cukrus
Mielės
Vanduo




  1. Cukrų sumaišyti su mielėmis, įpilti truputį šilto vandens ir palikti šiltai, kol mielės pradės veikti.
  2. Miltus supilti į dubenį ir supilti pakilusias mieles.
  3. Tešlą minkyti vis įpilant vandens. Vandens reikia pilti tiek, kad minkoma tešla neliptų prie rankų.
  4. Suminkius tešlą ją reikia palikti dubenyje (1-2 valandoms), kad pakiltų. Kai pakyla, suminkyti tešlą dar kartą. Vėl palikti kol pakils.
  5. Tuomet iš tešlos reikia formuoti ilgas juosteles ir jas supjaustyti. Storį ir dydį galite pasirinkti patys, man kūčiukai patinka didesni, negu, kad jie būna parduotuvėse.
  6. Supjaustytus kūčiukus sudėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir truputį pakildinti. Kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius gražiai pagels.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti