Koldūnai

Koldūnai

Gaminimo trukmė

1 val.

Įvertink receptą

Tešlai:

  • 1 kiaušinis
  • 1 stiklinė vandens
  • druskos
  • miltų, kad gautųsi apykietė tešla

Įdarui:

  • 300 g maltos kiaulienos arba kiaulienos pusiau su jautiena
  • 1 kiaušinis
  • 1 svogūnas
  • druskos, maltų juodųjų pipirų

mažas gabaliukas sviesto, didelis šaukštas grietinės




  1. Tešlai pirmiausia įsipilam į dubenį miltų, įmušam kiaušinį. Druską išmaišom vandenyje ir supilam į miltus.  Jei tešla per lipni, reikia pridėti daugiau miltų. Minkymo pabaigoj tešla prie rankų turi beveik nebelipti. Tešlą įvyniojam į plėvelę ir paliekam. Plėvelės reikia tam, kad neapdžiūtų paviršius.
  2. Supjaustom arba sutarkuojame svogūną ir viską, kas skirta įdarui, sumaišom. Įdedam pora šaukštų vandens.
  3. Ant miltuoto paviršiaus perminkom tešlą. Suformuojam iš tešlos pailgą „dešrą“ ir atgnybiam gabaliuką po gabaliuko – dydis panašiai kaip graikiško riešuto.
  4. Kiekvieną gabaliuką suvoliojam į rutuliuką ir spustelėdami padažom į miltus iš abiejų pusių. Paskui kočėlu kiekvieną iškočiojam į blyniuką.
  5. Įdaro ant blyniuko dėti panašiai tiek koks buvo tešlos rutuliukas prieš iškočiojimą.
  6. Atidžiai užspausti kraštus.
  7. Dedam į verdantį pasūdytą vandenį, atsargiai pamaišydami mediniu šaukštu.
  8. Kai visi sukyla paviršiun, paverdam dar 5- 7min., išgriebiam ir užmetam ant jų mažą gabaliuką sviesto. Jis reikalingas tam, kad koldūnai vėsdami mirtinai nesuliptų į krūva.

Valgom su grietine.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti