Kepti ryžiai – Nasi Goreng

Kepti ryžiai – Nasi Goreng

Gaminimo trukmė

1 val.

Įvertink receptą

  • 4 šaukštai aliejaus
  • Skiltelės česnako
  • Truputis citrinos sulčių
  • Žiupsnelis cukraus
  • Truputis druskos
  • 1 dėžutė krabų konservų
  • 1 šaukštelis raudonųjų pipirų
  • 2 stiklinės ryžių
  • 2 saldūs ankštiniai pipirai
  • 2 svogūnai:
  • 300 g. vištiena




  1. Pasūdytame vandenyje išverdama biri ryžių košė. Ji išverčiama į sietą, kad nuvarvėtų vanduo.
  2. Jei mėsa dar neparuošta, ryžiai pridengiami servetėle ir su visu indu įstatomi į dubenį su karštu vandeniu, kad neatvėstų.
  3. Smulkiai supjaustyti svogūnai, plonais žiedeliais supjaustyti ankštiniai pipirai ir česnakas pakepinami įkaitintame aliejuje, sumaišomi su kubeliais supjaustyta mėsa.
  4. Viskas apibarstoma druska bei pipirais, dar pakepinama, paskui sukrečiama ryžiai ir truputį pasūdyta vėžių arba krabų mėsa. Įberiamas žiupsnelis cukraus. Viskas 5 min. pakepinama.
  5. Prie keptų ryžių paduodama šviežių agurkų skiltelių, pomidorų arba kiaušinių, keptų svogūnų žiedelių, žalių arba keptų bananų puselių.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti