- 250g helim arba halloumi sūrio
- 1/3 raudono svogūno
- 2 vyšniniai pomidorai
- 1/3 aitriosios paprikos
- saujelė šviežių mėtų
- 3 valg.š. alyvuogių aliejaus
- 3 valg.š. citrinų sulčių
- 1 valg.š. granatų padažo
- druskos ir juodųjų pipirų
- Supjaustykite hellim/ halloumi sūrį 5 mm storio riekelėmis. Įkaitinkite keptuvę, šiektiek apšlakstykite aliejumi. Sudėkite sūrį ir apkepkite kiekvieną riekelę apie 1-2 minutes iš abiejų pusių kol gražiai apkeps. Atidėkite lėkštėje.
- Smulkiai sukapokite svogūną, pomidorus, aitriąją pariką. Sudėkite į dubenėlį. Smulkiai sukapokite mėtas. Į dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, granatų sirupą, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Druskos daug nedėkite, nes pats sūris yra gana sūrokas.
- Pagardu apšlakstykite kepintą sūrį. At viršaus uždėkite dar kelis mėtų lapelius. Iš karto pateikite.
Komentarų nėra