Keptas baklažanas

Keptas baklažanas

Pasiruošimo trukmė

35 min.

Gaminimo trukmė

40 min.

Įvertink receptą

  • 1 baklažanas (300 g)
  • 2 Valg. Š. rupios druskos
  • 3 Valg. Š. balzaminio acto arba citrinos sulčių
  • 6 Valg. Š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 arb. š. pipirų
  • 4 sutrintos skiltelės česnako – nebūtinai




  1. Baklažaną nuplauname, supjaustome 1.5 cm storio griežinėliais, dosniai pasūdome iš visų pusių ir sudedame į rėtį, pastatytą kriauklėje. Paliekame 15-45 min. karčioms sultims nuvarvėti.
  2. Paruošiame 200°C laipsnių orkaitę arba vidutinio karštumo grilį.
  3. Indelyje gerai išplakame likusius ingredientus. Baklažanus nuplauname nuo druskos, nusausiname, sudedame į dubenį ir iš visų pusių apliejame paruoštu padažu. Paliekame marinuotis 10-15 min.
  4. Išdedame baklažano griežinėlius ant grotelių virš kepimo skardos, o jeigu kepame grilyje – tiesiog ant grotelių. Kepimas orkaitėje – 30 min., o jeigu grilyje – tik 15 min. Vidury kepimo griežinėlius apverčiame.
  5. Gerai iškepę baklažano griežinėliai turi suminkštėti viduje, bet nesubyrėti, žievelė neturi atsiskirti nuo minkštimo. Pateikiame baklažaną su pasirinktu padažu (žiūrėk žemiau), arba lipdome sumuštinį, arba pjaustome smulkiais kubeliais ir naudojame salotose.
  6. Kepti baklažano griežinėliai sandariame indelyje, šaldytuve, išlieka švieži apie mėnesį.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti