Kepenėlės yakitori

Kepenėlės yakitori

Gaminimo trukmė

45 min.

Įvertink receptą

  • 500 g kalakutienos kepenėlių
  • 2 šaukštų rudo cukraus
  • 3 cm imbiero šaknies
  • 1 česnako skiltelės
  • 100 ml sojos padažo
  • 1 šaukšto kepintų sezamų aliejaus
  • 2 šaukšto ryžių arba baltojo vyno acto
  • 1-2 cukinijų sunerti ant iešmelių
  • šlakelio citrinų sulčių




  1. Keptuvėje ar nedideliame puodelyje sumaišome sojų padažą, cukrų, actą, citrinų sultis, aliejų, tarkuotą imbiero šaknį, susmulkintą česnako skiltelę. Statome puodelį ant ugnies ir maišydami kaitiname, kol padažas pradės tirštėti. Paliekame atvėsti.
  2. Kalakuto kepenėles ir cukiniją supjaustom kąsnio dydžio gabalėliais.
  3. Kai padažas atvės, jame apvoliojame kepenėles ir pakaitomis su cukinija veriame ant iešmelių.
  4. Kepame įkaitintoje kepsninėje priklausomai nuo gabaliukų dydžio – apie 15min., vis pašlakstydami ir paglaistydami likusiu padažu. Svarbu neperkepti, kepenėlės turi būti vos rausvos, jei pilkos, tai bus visai sausos.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti