Kanelės

Kanelės

0%

Įvertink receptą

Ingredientai

Sviestas 30 g.
Miltai 100 g.
Cukraus pudra 130 g.
Druska Žiupsnelis
Kiaušiniai 4 (1 visas ir 3 tryniai)
Pienas 450 ml.
Romas 1 v. š.
Vanilinis cukrus 2 a. š.
Cinamonas 1/2 a. š.
Kvapieji pipirai 1/5 a. š.
Kardamonas 1/4 a. š.
Medus 1 v. š.




  1. Į indą suberiame miltus, cukraus pudrą ir smulkiais gabaliukais pjaustytą sviestą. Viską išsukame maisto smulkintuvu.
  2. Dedame vieną visą kiaušinį ir 3 trynius. Vėl išsukame.
  3. Pieną karšto vandens vonelėje kaitiname iki užvirimo ir pilame į jau paruoštą masę ir atsargiai išplakame.
  4. Pridedame šaukštą romo ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite, kad prieskoniai nesušoktų į gumuliukus!
  5. Visa ši masė, uždengta plėvelė, keliauja į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms. Ir prieš kepant dar bent kelioms valandoms palaikoma kambario temperatūroje.
  6. Orkaitė įkaitinama iki 200 laipsnių temperatūros. Tam, kad kanelės gražiai blizgėtų, jų formeles geriausia ištepti lydytu medumi.
  7. Masę išpilstome į formeles ir šauname į orkaitę. Vos tik viršūnės pradeda rusvėti (maždaug po 15-25 min), kaitrą sumažiname iki 160-175 laipsnių. Ir kepame dar maždaug 40 min.
  8. Atvėsusias kaneles dedame į šaldytuvą, mažiausiai 6 valandoms.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti