Ingredientai
Sviestas | 30 g. | |
Miltai | 100 g. | |
Cukraus pudra | 130 g. | |
Druska | Žiupsnelis | |
Kiaušiniai | 4 (1 visas ir 3 tryniai) | |
Pienas | 450 ml. | |
Romas | 1 v. š. | |
Vanilinis cukrus | 2 a. š. | |
Cinamonas | 1/2 a. š. | |
Kvapieji pipirai | 1/5 a. š. | |
Kardamonas | 1/4 a. š. | |
Medus | 1 v. š. |
- Į indą suberiame miltus, cukraus pudrą ir smulkiais gabaliukais pjaustytą sviestą. Viską išsukame maisto smulkintuvu.
- Dedame vieną visą kiaušinį ir 3 trynius. Vėl išsukame.
- Pieną karšto vandens vonelėje kaitiname iki užvirimo ir pilame į jau paruoštą masę ir atsargiai išplakame.
- Pridedame šaukštą romo ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite, kad prieskoniai nesušoktų į gumuliukus!
- Visa ši masė, uždengta plėvelė, keliauja į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms. Ir prieš kepant dar bent kelioms valandoms palaikoma kambario temperatūroje.
- Orkaitė įkaitinama iki 200 laipsnių temperatūros. Tam, kad kanelės gražiai blizgėtų, jų formeles geriausia ištepti lydytu medumi.
- Masę išpilstome į formeles ir šauname į orkaitę. Vos tik viršūnės pradeda rusvėti (maždaug po 15-25 min), kaitrą sumažiname iki 160-175 laipsnių. Ir kepame dar maždaug 40 min.
- Atvėsusias kaneles dedame į šaldytuvą, mažiausiai 6 valandoms.
Komentarų nėra