Kanelbullar bandelės

Kanelbullar bandelės

Įvertink receptą

  • 75 g sviesto arba margarino
  • 700 ml. Kvietinių miltų
  • 50 ml. Cukraus
  • 1 arb. Šaukštelis druskos
  • 25 g. Mielių
  • 250 ml pieno

Įdarui:

  • Apie 50 ml. sviesto
  • 2 valg. Šaukštai cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas cinamono




  1. Sviestą susmulkinti nedideliais gabalėliais ir sudėti į didelį dubenį. Taip pat sudėti miltus, cukrų, druską ir susmulkintas mieles.
  2. Pieną pašildyti iki ~37 laipsnių Celsijaus ir supilti į dubenį su miltais ir viskuo kitu. Maišyti kol taps vientisa masė. Palikti tešlą šiltai 30 min.
  3. Pasibarsčius ant stalo 50 g. miltų iškočioti iš tešlos 20×25 cm stačiakampį kuo lygesniais kraštais. Stačiakampį ištepti išlydytu sviestu, pabarstyti cukrumi ir cinamonu.
  4. Tešlą suvynioti nespaudžiant ir gautą ritinį supjaustyti 2 cm storumo griežinėliais.
  5. Griežinėlius sudėti į popierines formeles arba ant sviestinio popieriaus. Taip sudėtas bandeles uždengti rankšluostėliu ir dar palaikyti apie 20 min.
  6. Aptepti bandeles kiaušinio plakiniu ir apibarstyti cukraus dribsniais.
  7. Galiausiai sudėti bandeles į iki 225-250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 6-8 minutes. Labai greitai iškepa ir paruduoja.

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti