- 75 g sviesto arba margarino
- 700 ml. Kvietinių miltų
- 50 ml. Cukraus
- 1 arb. Šaukštelis druskos
- 25 g. Mielių
- 250 ml pieno
Įdarui:
- Apie 50 ml. sviesto
- 2 valg. Šaukštai cukraus
- 1 valgomasis šaukštas cinamono
- Sviestą susmulkinti nedideliais gabalėliais ir sudėti į didelį dubenį. Taip pat sudėti miltus, cukrų, druską ir susmulkintas mieles.
- Pieną pašildyti iki ~37 laipsnių Celsijaus ir supilti į dubenį su miltais ir viskuo kitu. Maišyti kol taps vientisa masė. Palikti tešlą šiltai 30 min.
- Pasibarsčius ant stalo 50 g. miltų iškočioti iš tešlos 20×25 cm stačiakampį kuo lygesniais kraštais. Stačiakampį ištepti išlydytu sviestu, pabarstyti cukrumi ir cinamonu.
- Tešlą suvynioti nespaudžiant ir gautą ritinį supjaustyti 2 cm storumo griežinėliais.
- Griežinėlius sudėti į popierines formeles arba ant sviestinio popieriaus. Taip sudėtas bandeles uždengti rankšluostėliu ir dar palaikyti apie 20 min.
- Aptepti bandeles kiaušinio plakiniu ir apibarstyti cukraus dribsniais.
- Galiausiai sudėti bandeles į iki 225-250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 6-8 minutes. Labai greitai iškepa ir paruduoja.
Komentarų nėra