Kalmarai su petražolėmis ir citrina

Kalmarai su petražolėmis ir citrina

Gaminimo trukmė

30 min.

Įvertink receptą

  • 500 g gaminimui paruoštų kalmarų filė,
  • 6 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 4 valg. šaukštų citrinų sulčių,
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų,
  • 2 valg.šaukštų kapotų petražolių,
  • Citrinos griežinėlių.




  1. Kalmarus iš vidaus ir iš išorės kruopščiai nuplaukite šaltu vandeniu. Nusausinkite, sudėkite į dubenį ir apliekite dviem šaukštais alyvuogių aliejaus bei dviem šaukštais citrinų sulčių. Viską išmaišykite.
  2. Kalmarus kepkite ant įkaitusių grilio grotelių po dvi-tris minutes iš kiekvienos pusės.
  3. Apibarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  4. Likusį alyvuogių aliejų ir citrinų sultis sumaišykite su kapotomis petražolėmis ir šiuo mišiniu apliekite į lėkštes išdėliotus ant grotelių keptus kalmarus.
  5. Papuoškite citrinų griežinėliais.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti